fbpx

Dipanggil Gorila & Babi, Siti Sarah Nekad Berubah

Jika dibandingkan dengan penampilan penyanyi Siti Sarah dahulu dengan sekarang, memang banyak perbezaan ketara. Sekarang ni makin cerah, langsing dan cantik.

Baru-baru ini, Siti Sarah kongikan luahan perasaannya di Instagram punca dan sebab mengapa dia nekad untuk ubah penampilan diri. Tambahnya lagi, perkongsian itu juga adalah untuk menyeru wanita lain di luar sana untuk berubah dan tidak menerima nasib sama sepertinya.

Pernah dipanggil gorila, badak, babi

“Siapa ingat gambar ini? Mungkin ramai yang kata kenapa nak cerah kenapa nak berubah buat apa? Awak tiada di tempat saya, awak tak hadap apa yang saya hadap. Ya, saya memang kuat untuk hadap banyak benda.

“Tapi saya tahu ramai orang yang tak boleh menghadapi tekanan apabila dikutuk dipanggil gorila, negro, nama-nama binatang (badak,babi dan seangkatan dengannya) siapa yang tahan!

“Apabila ada orang ingat tak tak sama tarat dengan dia! Kau salah!! Ini masa untuk berubah. Saya tahu ramai wanita yang diluar sana nak berubah. Jangan berubah untuk orang lain. Berubah untuk diri sendiri. Yang penting perubahan perlukan kesabaran.

Rata-rata netizen menyokong perubahan Siti Sarah dan berharap agar orang diluar sana tidak menghina ciptaan Tuhan.