Nabil Ahmad Tak Kisah Anak Ceburi Dunia Seni
Oleh RTKY Staff pada
08 December 2015, 10:12AM

Hanya mengetahui tentang bakat anaknya, Naira Mikayla berlakon dalam satu video klip baru-baru ini, Nabil Ahmad menyatakan bahawa dia tidak melihat perkara tersebut sebagai sesuatu yang mendatangkan keburukan.

BACA: Nabil Ahmad Tiada Niat Hina Caliph Buskers

“Tak sangka pula Mika rupa-rupanya boleh beraksi dengan baik di hadapan kamera. Ketika penggambaran tempoh hari, dia ikut apa yang saya suruh buat. Saya suruh dia menari, dia menari. Bagi saya, Mika memberi kerjasama yang baik dan saya rasa lega”



“Saya tidak kisah anak saya terlibat dengan aktiviti seni. Sebabnya saya mahu dia membiasakan diri dengan dunia saya. Biar dia faham. Sebab kadang-kadang apabila saya keluar sekeluarga, Mika rasa diabaikan bila ada peminat-peminat yang mahu bergambar dengan saya”

“Jadi, apabila dia mula terlibat dengan dunia glamor macam ini, sekurang-kurangnya dia boleh memahami situasi dan karier saya. Selain itu, saya juga melihat perubahan lain dalam diri Mika, dia tidak lagi malu-malu. Kalau dahulu, hendak bergambar seisi keluarga pun susah sebab dia suka menyorok,” jelas Nabil kepada portal Tonton Extra.



Bagaimanapun menurut Nabil, dia tidak akan menghalang anaknya untuk menceburi tawaran lain yang dirasakan bersesuaian namun dalam masa yang sama, masih tetap akan menjaga pendidikan anak-anaknya agar tidak terabai. (rtky/s)


Komen & Lain-lain
21 komen untuk “Nabil Ahmad Tak Kisah Anak Ceburi Dunia Seni
  1. Yawn says:

    pelawak yg suka menghina/ memerli orang….pelawak hampeh.

    1. Yawn bangang says:

      wey bangang, ko tak pnah baca ke penjelasan Nabil, lawak yang dia buat tu dah dirancang?

      1. bicara RM says:

        Harap jgn ikut jejak ayah…asyik buat lawak biadap je! Lawak tahun 70an…

      2. Cili pedas says:

        rancang ke apa ke… soal nya masyarakat msia x sebiadap ko..tak se low class mcm nabil. lawak yg xde pengisian…lebih taikk drp jubur!

      3. anonymous says:

        dirancang??? sampai dapat warning dr stesyen tv lg dkira dirancang ke???

        1. Fan Rita says:

          Rancang dlm jamban bertakungan taikkkk!

  2. Klise says:

    Ajk bini ko skli pn org x heran.lg snang ikut tnpa arahan

  3. Kuladet says:

    Aku malas nk layan MeleTOP sbb dia ni la… Over giler.

  4. issshh.... says:

    bini nabil ni kejab pakai tudung kejap kepala telanjang…. hai bini pak aji buka2 lag ke…!

  5. tension says:

    Galakkan mmg ok, tapi sbagai parents kita yang warnai kain putih nih, bg pelajaran yg cukup, sambil2 kejar hobi/minat, jadikan diri kita sbagai teladan kepada anak2…dh dia tgk daddy dia terkinja2, so anak akan follow…nampak!!!!

  6. hani says:

    Nabil best, terbaik. Korang yg over sensitif. Tak boleh bergurau. pergi duduk hutan.. kawan dengan monyet

  7. lola says:

    okay je nabil ni. orang yang serious sgt tu nak pergi mana? hidup takyah la serious sgt wei. nnti sakit jantung.. akak suka tgk lawak2 tu sbb release tension. alaaa, masuk telinga kiri, keluar telinga kanan je lawak tu. xyah la amik hati sgt. okayy byee2 :)

  8. Hamba Allah says:

    Salaam,

    Dengan keizinan Allah swt saudara Nabil telah diberi kesempatan untuk menunaikan Hajj semuda usia dengan sekuat tenaga.
    Suatu keistimewaan yg terjadi yg harus Saudara Nabil cara erti keistimewaan itu.
    Kita semua adalah Khalifah dengan cara tersendiri. Usahalah dan sebarkan yang terbaik.
    Sebagaimana yg diajar Rasulullah saw, obor Ahlulsunnah waljamaah.
    Insya’Allah..dengan populariti anda, humour yg natural dan bisa diperbaiki..akan menjadi contoh yg bisa diteladani. Amin.

    1. nabila says:

      yg ko nk over sngt ape hal..buknnye ank kau..aku rasa ank kau tu lgi sesuai jadi bhn hina..jgn sibuk nak jaga tepi kain org lahh..

  9. nina says:

    yang bercakap karut2 di atas tu adalah puak haters nak menjatuhkan nabil sebab dia orang kuat astro….. boo to them, just useless people from planet of the apes.

  10. sibuk pla korang haters oiii says:

    dh tau haters still nk kmen..nmpk sgt otak xbrpa nk btul tu..atau pn mmg sllu je tgk nabil tp xnk mgku..ye la ego tggi sgt mcm si fazura tu…haha..kcian korang kn..xska still bca..msti jnis hdup xaman klu shri xktuk org..hahahahaha

  11. busukhatinoww says:

    Biar la dia.. dia kelakar ape.. nape siyes sgt.. gurau2 jer.. tu cara dia.. x leh terima sudah.. kalau nyampah sgt x yah tgk .. bkk rtm 1 dgn rtm 2 jer.. kompem x byk muke nabil.. sakit now hati korang yer…

    *aku rase ok lg nabil dr zizan yg over terkinje2 suke joget tunjuk anu..

  12. caripahala says:

    Udah2 ler tu…doakan ja..

  13. babunkutubutara says:

    hek eleh kalau tak suka cara pelawak malaysia melawak tu pi pindah nigeria . Tkda kau sakit hti tgk nabil and zizan melawak

  14. gorgeous says:

    nabil ok je….tengok GV sebab ada nabil dan jihan..happening jek

  15. Aku Pondan ™ says:

    tak laku la anak dara ko nabil. bibir pun terjuih. buat lawak bangang level despatch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *