Jadi Mangsa Serangan, Fazura Bahasakan Peminat Virus Di Instagram
Oleh Rotikaya Staff pada
02 February 2015, 10:02AM

Selepas tersingkirnya kumpulan Virus dari persaingan Maharaja Lawak Mega 2014 pada Jumaat lalu, nampaknya ada spekulasi mengatakan salah seorang jurinya iaitu Nur Fazura menjadi punca utama kenapa kumpulan tersebut gagal ke peringkat akhir.

Ini semua kerana teguran Nur Fazura terhadap kumpulan Virus dua minggu lalu yang menganggap tindakan mereka menyampuk komen juri sebagai tidak wajar dan perlu diperbaiki lagi.

BACA: Fazura Akui Status Ditujukan Kepada Zizan Razak Dan Juga Untuk Diri Sendiri



Namun, satu komen di akaun Instagram menarik perhatian para peminat apabila Fazura sendiri telah menjawab dengan nada sarkastik dakwaan mengatakan beliau punca Zizan Razak, Yus dan Tauke tidak dapat terus bersaing dalam MLM 2014.

Fazura Bahasakan Peminat Virus Di Instagram - ROTIKAYA



Well, para peminat tidak boleh terus menerus menyalahkan Fazura dalam perkara ini kerana keputusan bukan di tangan beliau seorang ‘kan? Tidak mengapa, tahun hadapan mungkin Virus boleh kembali lebih gagah bersaing untuk jadi juara. (rtky/m)


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Komen & Lain-lain
84 komen untuk “Jadi Mangsa Serangan, Fazura Bahasakan Peminat Virus Di Instagram
  1. fake zurah says:

    hahahhahahahhahahahhahhahahahhahaa…fake fake..lucu la kamu ni fake….perasan bagus..menyampah…

    1. Opah says:

      komen Fazura dlm instagram lebih kelakar drp lawak virus……11 bintang aku kasi.

      1. Emma says:

        kesian hakak tu….duit prepaid habis sbb undi lawak bodoh. akhirnya virus…tersungkur. habok pon tarak.

        :-/

        1. Abang Sado Jalan Tonggek says:

          SETUJU DGN FAZURA. DAH LAMA MMG KENA KELUAR LA VIRUS NI.
          LAWAK HAMBAR, TAK RASA NAK KETAWA PUN. ENTAH KENAPA?
          MUNGKIN MELUAT DGN PERANGAI ZIZAN LATELY.
          INI SEMUA…POYOS.

          1. satu..dua.. says:

            hahah..kakak tu pun tah undi tah tidak x tau

          2. Norfaizah Mohd Noor says:

            ahhhhhh…ahhhhhhhhh….aku sunyi.
            ahhhhhhh ohhhhhhhhh…arghhhhhhh….aweueueuahhhhok.

    2. Pejadah says:

      kesian akak tu kena sembur sama si pajurah tapi…..kalau korang bodoh x payah masuk tujuk diri tu bodoh dlm online la sis. kan dh kena!
      1-2-3…..kah kah kah.

    3. Abang Sado Ketiak Mewangi says:

      Go Fazura….go. You tell em the truth, sis !!!!

    4. Fake pak hang says:

      Hello fake zurah kau tu buruk aku rasa tu pasal dengki dgn orang. Tupid

      1. cikfai says:

        tah2 ko ni tak pompuan yang fazura maksudkan dalam komen dia tu?? meroyan xpasal? terima je le hakikat virus xkelakor…diulangi TAK KELAKAR owkeyh…

  2. Hani says:

    Dah mmg tak kelakar…nk expect apa lagi? Ini kan Maharajalawak…bkn Maharajapopular.
    Lagipun dh cukup bagus virus sampai ke semi final…okeylah tu.Adat bertanding mmg lah ada menang kalah..

    1. yaya kombet says:

      setuju ngan ko Hani !

    2. miszmasz says:

      Agreed. Saya rasa jambu sesuai bdua saja. Dan zizan cuma bole ngam ngan johan. Percaturan astro nak gabungkan mereka dlm erti kata lain adalah gagal. Sekian.

      1. Nishaa says:

        stuju .. zizan ngam berdua ngn johan je..bila gabung ngn group lain lwaknye x bape mnjdi . bila d’fikir balik, bkn slh diva kekwat pon .

      2. zizang says:

        Zizan adalah “virus” dalam Jambu….????

    3. Nina says:

      betul tu…dah terkeluar..buat cara terkeluar la. k bye…

  3. aku says:

    10 bintang jg tuk fazura..yg jd haters tu cb2 la pg google skt psl virus..rasanya dlm 10 org tu 8 org mesti sokong virus tak lawak berbanding peserta lain..klu dh 8/10 yg ckp biar pn artis astro atau duta produk of cozla akhirnya astro nk jg air muka sendiri

  4. Rondoletti says:

    Lawak betul lah komen yang dihantar oleh juhaidaazilah. Sebelum2 nie bukan ramai je ke yang komplen Virus tak lucu dan tak sabar2 menunggu supaya Virus disingkirkan daripada MLM? Emotional pompuan nie, dan saya setuju denga Fazura, bagi je 1000 bintang kat dia! Kadang2 tahap kepintaran si pengkomen pun sangatlah menakjubkan. Harap phone je smart, tapi sayangnya orang yang menggunakan pendek akal.

    1. mnyzam says:

      Sya suke comments ada..berapa bintang yeaaaaa…sya bagi berbintang2
      Biasa la peminat zizan la tu..dh.adat

  5. wahyu says:

    walau apa pun ..i love fazura hehe.. virus taun depan cuba lagi..

  6. ersely says:

    Pertandingan ni depends on undian peminat juga kan? Kenapa pulak salah Fazura? Lawak gila pengomen tu! 1000000 bintang pun tak cukup nak bagi

  7. kim says:

    Err virus tu mmg x best pn… baik lg jambu…. walaupon kdg2 merapu tu org suka…

  8. orfa says:

    nextyear juhaidaazilah jadi juri..apa guna ada juri kalo keputusan diprotes.. sy sokong keputusan MLM virus tersingkir..adat bertanding.mungkin kumpulan lain lebih menyerlah bakat lawak diorang.program ni semua org tgk so nilai sendiri mn yg lebih baik.

  9. sandrianasiska says:

    Ala janganlah terlalu taksub …this is just a competition

  10. orfa says:

    kim… i stuju wat u say.. mungkin gandingan jambu dgn zizan x secocok..
    Jambu last year lagi baik kott…

  11. yaya kombet says:

    virus itru sebenanya kumpulan eksperimen … ternyata tokey ngn pakyus biarlah berdua… zizang elok lah kalau ngan johan … sebab kalian memang takleh nak bersama.. dan terimalah kenyataan yang kalian tersingkir… macam aku menerima kenyataan yang Nabila AF dapat masuk final af dulu

  12. nicejobs says:

    virus x kelakor la weiii hahahahaha

  13. fifi says:

    virus tk lwk… memang patut pun tersingkir…

    1. just my 2 cents says:

      Setuju. Pttnya dr 1st week dh keluar sbb mmg dari mula x bestnye. Akhir2 ni jelah ada terselit lawak sket2. Sket jelah tapi…yg gelak beriya pun penyokong Virus je.

  14. fafa says:

    Seriously memang tak lawak pun…lepas MLM yg lepas mmg dah tak layan MLM baru ni….tp peminat2 asyik complaint virus tak lawak…tertanya2 jugak. ya lah….dulu tguk jambu perform…best je pun ….zizan masa jozan dulu memang lawak tak ingat. So i guess…bila these powerful lawak people combine as a virus mesti meletup lahhh….. tp bila tguk balik aksi lawak dorang ni kat youtube astro gempak…langsung tak gelak…tak tau nak gelak part mana…I mean…its just not funny!!

  15. Hamizal Hamid says:

    Mmg sepanjang MLM virus kurang menonjol…..mlam semifinal hr tu…shiroo yg buat persembahan prop agak hambar lbh hambar dr virus tp diberi 4 btg olh juri begitu juga dgan zero semasa persembahan prop….mlm semifinal 70% markah adalah dr juri…kalo ikut overall persembahan malam tuu..Sepahtu plg worst..bkn virus….

  16. mnyzam says:

    Johan dh xnk dgn Z bukan nama sebenar…Johan lagi lawak..

  17. just my 2 cents says:

    Sbnrnya, Maharaja Lawak Mega ni lebih kepada perang peminat. Same je dgn AF dan reality show lain. Ramai peminat, naik lah. Mmg dr mula lg Virus tu x best lgsg dan mmg lawaknya hambar. Peminat Jambu dgn Zizan je kot yg gelak tu pun sbb nk support Jambu dan Zizan. Terima ajelah. Mmg dr mula gabungan diaorg x kene. Even on the 1st show pun nyampah tgk nyer. Punch line takde lgsg. Skdr aksi tergedik2 atas pentas je. Tp…ada la juge 1 2 persembahannya yg ok. Kalau x bole accept kalah menang, jgn masuk pertandingan. Buat show sendiri je. Xde sape menang xde sape kalah. X gitu?

  18. Aryang says:

    Adat lah bertanding. Rezeki dia memang sampai situ. Jangan tunding jari pada org lain.

  19. aku budak jahat says:

    Padan muka juhaidah tu ingat dia sorang yg pandai berkata2.. hahaha kan dh popular

  20. Bella says:

    Virus bukan best pon, setiap minggu buat lawak bodoh saja, harapkn populariti zizan je. Nasib baik lah zizan tu duta kitcat, ade la peluang sampai semi final, kalau bkn duta, rasanya da lama tsingkir. Best lg SYJ dan yg lain2 ade tsingkir…

  21. abgkuabgmujua says:

    Klu da gila tu mmg gila la. Meroyan agaknya psl zizan x couple ngn dia..haha..gila apa sbb fazura virus tersingkir..virus tersingkir psl mmg x best langsung…

  22. tebe says:

    Umah aku x de astrok…so no komen la. Lgpun program bodo aku x ngok.

  23. gee aniez says:

    Hmmmmmmmm
    Sejujurnya virus tak menyerlah sedari minggu pertama..gandingan zizan dan jambu mcm tak serasi.mulanya saya ingat saya yg tak normal coz tak boleh nk gelak dgn persembahan mereka,tp rupanya ramai yg mcm saya…
    Apapun cuba lagi tahun depan ye?
    Walaupun ms fazura bukan jokers,bg saya komennya mbina.so bg haters2 tu terima la kenyataan.MLM utk yg lawak,bukan yg popular…sekian…

  24. anijb says:

    Sebabnye fazura yang umum kan virus terkeluar mlm tu klaulah Dato jjalaluddin hHassan lg pedih dngr……..apa2 pun nilah slh satu cara Astro nak tngk rating klau tahun ni klh tahun dpn cuba lg…..nabil kene kutuk camanapun tetap berjuang dan membaiki kesilapan diri….itulah dia ank seni

  25. normala says:

    Kalu fanatik gan virus jgn lh emotional sht.. komen cam takde pakai otak… mmg tak kelakar pun.. dah bminggu2 gitu.. ingat kalu popular tu kelakor lh yek? Sepatutnyer last 2wks virus dah kluar! Bukan salah fazura.. bkn dia je yg leh mgundi.. kalu suka sgt knpe tak labur smua duit undi virus? Be fair n interlectual lah..

  26. Aku peminat zizan says:

    Sejujurnya aku memang peminat Zizan, tapi aku x setuju Zizan couple dgn Jambu memang x de chmistry lansung. Jambu tu pulak lawak dia merapu kadang kala bosan. So bermakns Virus x menjadi kali ini. Terimala kenyataan…

    1. Nishaa says:

      aq pon mnt zizan .. tp aq x nafikan pe yg org lain ckp yg zizan nii x lwk sgt . bila aq search jozan kt youtube n tgok blik prsembahan dorg, mmg aq tgok lwak johan yg byk membantu .emm

      1. Arjuna Beta says:

        PPRT perempuan perasan reporter toq,,,,,, kuikuikui

  27. Britney says:

    Lawak sgt komen Fazura kat minah PPRT tu.. Kah3 love U Faz!!

    1. tae hee says:

      pprt tu ape?

      1. Arjuna Beta says:

        PPRT perempuan perasan
        reporter toq,,,,,, kuikuikui

    2. Kasha says:

      hehe.sah2 forumer cari

  28. sebenarnya bukan salah juri..kita nak juri yg jujur dari segi komen buka yg berselindung..jika kita lihat persembahan virus memang begitu hambar sekali seperti yg juri katakan..dri mgu ke mgu tiada peningkatanyg kita lihat ..kita sebagai penggundi skrg ni tidak memilih nama atau populariti jika persembahan yg di sembahkan pada mlm itu bgus maka undian akan tinggi jika begitu hambar undian itu akan sendah..bukan kerana nama atau populariti yg ada penggundi akan undi …ohhhhh tidak sama sekali..jgn di sebabkan tersinkir kita nk salah kan juri..kena ingt adakala nya kita atas adakala nya kita bwh…ok itu je laaa nk ckp kang mcm tu lis karangan pulak hehehehehehe

  29. welee says:

    Sepatutnya awal lg virus disingkirkan, persembahan sangat menghambarkan

  30. kubagus kubagus says:

    ehhh dlm MLM ni xkan asik nak kumpulan yg same jek kot yg masuk final.. asik2 muka yg same BOSAN ok.. bg can pd BOCEY ZERO i hope they can WIN…

    lawak virus pon bkn tiap minggu mantap kekadang jek yg lawak aku siap guling2, yg lain hambar…

    lawak nabil pon same kadang ok kadang hambar

    jadi ini bermakna x semua sempurna ade naik turun dlm semua aspek.. adat hidup dlm dunia..ade baik ade buruk..

    knp virus x masuk final? ohhh ini kerana korg2 x UNDI pon depa pasai pa? hanya tau komen boo boo kondem boo boo tp x UNDI pon x guna…

    1. cucu mak jemah propa kg pisang says:

      watpe nk undi pelawak yg wat lawak bodoh .bazirkan kredit je . mmg aq xpenah undi pon . huhu

  31. alice says:

    Ahahha… Na carik publisti lee tuuuu.. Org tu lg bpglaman dri ko laa…. Sebok nak ngja owg… Btol kan tjuid bcaan n nyanyian ko tu dlu yg knon bgos sgat tu… Baru ley ngajo retis… Sebokkk…. Aku teyyy mu keyyy..haaa

  32. acap says:

    Fazura mmg cantik….tp apsal bila tgk facing up to fazura suma yg keliling dia yg jenis pondan mk nyah..mngkn sbb tu jantan tk pernah lekat dgn dia…..geli siaaaalll

  33. GG says:

    Bersetuju ngan Fazura.Patutnya dah lama dulu Virus terkeluar. Kita nak lawak berintelektual bkn lawak bodoh ……
    Harapkan populariti tp x berkualiti buat apa.

    1. GG siapa says:

      Cer bgtau kump lawak manak buat lawak intelektual? Nak tau jugak, jgn ko ckp sepahtu sb lawak sepahtu tahap org sek menengah jer

      1. GG says:

        Kita berckp jujur, dah tak bagus jd kena terima hakikat. Dr terus berada di MLM menyerlahkan kebodohan buat apa.

  34. Ann Husain says:

    seriously gabungan kmpulan ‘virus’ mmg x kelakow lgsung. Best lg kmpulan SYJ dgn Jalur tu..Zizan bagus brgabung dgn johan je baru gempak dorg. Dgn jambu tah mane lwknye pn x taw lah tah pape je. Kmplan jambu mmg dr dulu x bestlah. Bagus,pujian utk juri buat keputusan yg betol.

  35. suka hati haku lah says:

    Dah mmg nyata virus tu xbest nk hentam buat apa ..aku xtau nak gelak k x ngan lawak dr kump tu tiap mnggu tu pn dah ckp baik tau virus blh bthan smpai semi final…salah pngundi jgk undian xmasuk..haaaa engkau 1tnjuk kau tu tnding kt org tp 19 lg tu hala k muka kamu**aku kira ngn tnjuk kaki ko skali**

  36. beliabencifazuraberlagakdanzizanpoyo says:

    Aku tak pertikai yg virus tersingkir tpi cra dia komen kump virus mcm xpro, org lain panjang komen tpi virus skjap jer, sorry pajurah, u r not professional, ckp je lebih mcm pro tapi tak, klu sesapa xsetuju pergi tgk balik cmner si pajurah ni komen kat virus,

    1. aku says:

      setuju..tapi bukan fazura saja tapi rata2nya juri kali ni memang nampak xmahir dlm memberi komen..memberi bintang sesuka hati..lebih pada belas kasihan

  37. Sejujurnya says:

    MLM dr tahun lps2… .. Kalau JOZAN jer aku semangat nk tengok… Klau JAMBU jer aku tukar chanel..
    Ni VIRUS… Walaupun aku pun ada kutuk fazura sbb over gedik luah perasaan yg terang2 ckp kt virus tp tetiba ckp tuju kt semua orang plak n now dgn gosip sampahnya dgn taufik – serious aku menyampah dgn minah ni tp aku juga kena berfikir waras tuk mengatakan pd VIRUS – sepatutnya korang tak perlu bertanding.. Dgn kata lain aku naik menyampah tgk muka jambu.. Lawak ntah apa.. Masuk plak zizan lg lah hancusss… Tiada keserasian… Bkn sbb aku minat zizan tp aku rasa aku lg boleh ketawa kalau tgk johan n zizan dr jambu …

  38. jambu batu says:

    Jambu sampah..zizan pun dah muak tengok..
    To taukeh n pak yus..boleh tak bawak balik muka n gaya kampung hangpa balik kampung bersawah plak..dah nyampah tengok muka hangpa wehhh

  39. muntazulaiha says:

    dah takde rezeki…….korang2 belajar dari kesilapan sendiri key……..tak perlu nak menunding sesame sendiri …..terima ajelah kenyataan …………..virus…tersingkir………tak mati di keji…tak tinggi dek puji…le……

  40. tasya says:

    suka dng komen fazura!! terbaik

  41. Amar Gegeng says:

    Amir lagi lawak dari virus…hihihi

  42. SukaAtiAkuLer says:

    Da memang virus pun bt lawak x jadi.. xda kserasian.. lawak ntahpa2.. wajarla tsingkir.. lw ikut mmg prestasi virus plg bawah antra semua pserta tu..

  43. Ikmal says:

    Btullah..dh mmg virus x klakar nk buat cmna..stakat popular x mnjamin lawak lah..pminat pun tau mna lbih lawak..

  44. tahpape says:

    Dolu2 aku agak suka ngn lawak zizan. Tp dlm MLM taun ni mmg virus mmg xbrape nk lawak. Pada aku apa yg fazura komen tu ada betulnya..cuma bab tweet dia tu cam susuatu je. Kalo nk komen..komen je la ms kt pntas tu. Xyah nk tweet bagai. Cam x profesional lak.fazura mmg cantik. Tp pangai dia aku kurang suka

  45. Hmnnnn says:

    standing ovation utk Fazura.

  46. Koharu says:

    Kan dah kena dengan Fazura!~ Padan muka sibuk kutuk juri sangat kan?

  47. sygbellz says:

    Dari minggu pertama da mmg x bes.cerita ntah ape2 ntah.byk yg ke laut je.mmg aku sokong ape yg juri cakap.kadang aku x tau mana part yg aku bole gelak.trima la kenyataan.kita vote bkn sbb terkenal.tapi sbb apa persembahan yg diorg beri.kepohhhh la.kak fazura..i love u..

  48. Akak sedara MissaFazura says:

    Alahai… Demam gatal bintat anak sedara aku ni sebona eh x habeh lagi.. xdapat kahwin dgn TMJ. Awat, Zero tu lucu bona ko? Lucu tahap Bongang ajo, ketawa sendiri.. ylah..abg dia nak kawin tahun ni, so kita tlg dia cari modal dok? just like pak Yus said ada betulnya, juri maharaj lawpk megat tahun ni paling seram sejuk. Ikut skema sendiri

    1. Puii Sikit says:

      ko ni pehal….takde kena mengena dgn tugas dia sebagai juri pun. melayu2 kalau dh bodoh….x habis2 nk serang peribadi kehidupan org. go to hell la bitch.

    2. aku says:

      cuba akak kuar bawah tempurung tu..ramai kot yg cakap ZERO tu kelakar..akak ni yg bermasalah kot

  49. shah says:

    Malu kan diri sendiri je kau wanita

  50. Nara says:

    Fazura cakap yg benar…pasal menjampuk juri dan memang layak terkeluar. Kasi org lain pulak melawak. Virus cam kehabisan idea.

  51. okkomensikit says:

    good fazura .. ska cara dy sekolahkan mak jemah yg bwu kuar dr hutan tu… bodoh .. dh tak lawak out la jwbnya .. bkn nye slh si fazura ni ..ap kuasa si fazura ni ada ? selaen mengkritik .. sbelom bg statement pkir la dlu mak jemah juhaida bodoh thp gaban oii… kn malu dh kna dgn fazura.. tlg deactivate acc twitter koe bdoh…

    1. cucu mak jemah propa kg pisang says:

      mak jemah juhaidah ni, mak jemah mane? nenek aq ke? xngaku aq nenek . haha

  52. cucu mak jemah propa kg pisang says:

    fazura mmg aq x suka. tpi aq suka cara ko skolah kn c kepoh tenet bodoh tuu. dh memang virus tu lwak mcm haram pon. mmg lyk trkeluar pon . peminat dia nk meroyan cm mati laki skalipon nk wt cmne dh trkeluar kann. huhu kn dh kena kutuk

  53. Nora Kipli says:

    hahahaaaaa….Sukati korg la nak sokong sape yg penting komen korg boleh buat aku gelak…

  54. emily says:

    Fazura ni tak matangg laa.. nama je dah tua masuk 30 an..kata dah matang.. tapi buat statemen t semua tak matang. Kalau tengok gaya zizan tu expect zizan akan balas panas juga tapi zizan cool.. memangla virus tapi best tapi fazura ni apa produk dia yang best sangat pun. Org cakap Manisnya cinta tu best sangat so bila tengok ada high expectation, bila tengok adoiii kecewanyaa.. Tak meet expectation langsng! pemandangan je lawa. Baju semua ketat.. dah dah lah..moga matang lah fazura lepas ni ye.bosan

  55. Enon says:

    zizan cool aje, yg tak matang sekrg juhaidaazilah dan fazura, …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *