“Harap Jep Sepahtu Lebih Matang”
Oleh RTKY Editor pada
17 April 2017, 11:04AM

Tidak menjemput sebarang media ke upacara perkahwinan mereka terdahulu mungkin membuatkan segelintir pihak berkecil hati dengan pasangan Jep Sepahtu dan Sari Yanti. Berkawan rapat dengan pelawak itu, Rahim menghormati keputusan kawannya itu namun berpendapat Jep perlu bersikap lebih matang dan menjaga hubungan baik dengan media.

BACA: Sekitar Sambutan Romantis Birthday Jep Sepahtu

“Saya tidak boleh mewakili dia sebab dia ada sebabnya yang tersendiri. Secara peribadi, saya rasa hubungan baik artis dengan media itu perlu. Kurang adil dan tidak berapa elok jika saya komen bagi pihak dia. Kita harapkan benda yang baik selepas ini”



“Setiap manusia ada kerenahnya. Kami nak buat di radio ini lama. Susah bekerja jika tiada persefahaman kerana setiap hari mengadap muka. Ada benda yang perlu, saya nasihat. Dia pun sudah bergelar suami, tanggungjawabnya pun akan lebih. Saya harapkan dia menjadi lebih matang. Itu harapan dan doa saya,” katanya kepada Projek MMO.

Sementara itu, Rahim yang juga penyampai radio terlibat sama dalam segmen Sepahtu Sinar, berharap kerjasamanya bersama Jep dan Shuib akan kekal lebih lama walaupun ada kalanya mereka juga berselisihan faham pendapat. Apapun kawan mana tidak sayangkan kawan bukan, mana kurang ditegur agar sama-sama boleh perbaiki diri. (rtky/w)



SUMBER
Projek MMO

Komen & Lain-lain
58 komen untuk ““Harap Jep Sepahtu Lebih Matang”
  1. GIGI KAPAK says:

    JEP EGO SESUAI DGN SI SARAH…

          1. Dedaun Comel says:

            Dah itu pilihan dia. hormat la kan.. itukan hari perkahwinan dorang, orang lain pula nak kecoh

          2. kak nam says:

            Tu lh…samalh yg faye hari tu…heboh semua x dijemput….semua nk mkn nasi beriani sedap faye hr tu….ye lh….biasalh…diaorg x nk heboh2 sgt…sbb mcm jep kawin ngan janda…faye kawin ngan duda….nk heboh2 sgt org kata mengada pulak….haters yg paling bodoh!!mengamuk lebih dr media…apehalllll

          3. kak ros says:

            Tak hingin pun nak makan nasi minyak si fake tu kak nam ooi… kau tu jer yg hadap kat diorg tu

          4. lebih r lu says:

            aku rsa dlam byak2 blog n komen yg pling berlebih2 n poyo is Kak Nam. Ni sma ada sedare faye/org yg xde kena mgena tpi sbuk poyo lebih atau tuan empunya bdan 2 sndri atau si pondan.

  2. Nazura says:

    DAH X MINAT, LANTAK PI LA… DAH TAKDE JOB NANTI BARU CARI WARTAWAN..

  3. azam says:

    klu ego otak cerdik x per gak….tp klu otak bertingkek2…sendiri mau ingatlah…

  4. min says:

    dia ni suib jer yg tahan dgn perangai dia….sbb suib baik hati….

  5. ana says:

    Aku pun x minat dia ni…..suka berlagak cam dah popular sangat2….

  6. in the name of LOVE staph hatingg be maturee says:

    guys chillll what if FAMILY dorang yg taknk jemput media..plus what if disebabkn the bride second time marriage sooooooo dia tknk meriah2 gah2 masuk paper bagaiiiiiiiiiiiiiiii

    1. Pelik says:

      Agreed. Mungkin bnyk hati kena jaga. Kta tak tau. Tau nak menuduh je

  7. ntahlataktahu says:

    Lepas baca ni aku dpt rasa kan jep ni ego n mgkn bajet gud² kot

  8. Unknown says:

    Ape bende lah…klau nk kutuk setakat baca ape yg org tulis baik tkyh.Korang knl dkt tv je bile dier buat show.Reality tk prnh pon.Next time dgr dr tuan nyer…

  9. Pelik says:

    Wah rahim lebih2 bagi statement. Kena ingat kau menumpang rezeki sepahtu je..

    1. Tak sekolah agama ke? says:

      Rezeki Allah yang bagi, masuk sepahtu atau tak, rezeki Allah dah tulis. Mohon jgn bodoh. Sekian Terima kasih

    2. lol says:

      Amboi, sejak bila pulak sepahtu ni jadi pemberi rezeki. Hati2 statement, takut jatuh murtad.

  10. Engko nk marah silakan says:

    Arghh apa masalhnya klu kawin jemput media.bukannya kau buat maksiat.hati2 la jep jgn smpi org menyampah.fttttttttttt

    1. Jack Reacher says:

      Tak salah jugak klau x jemputkan lg pn bikin semak je.

  11. bees says:

    biar lah.. dah janji media tidak di jemput. Mereka segan kut nak hebah2 sangat. Maklum lah dia masa tu berlakun sama2 dlm lawak jenaka. Kawin pun tiba2. Lagi pun dia kan kawin mak J.

  12. matjah says:

    cakap pun gagap lagi nak berlagak…saper kata rahim menumpang rezeki dia…rezeki semua dari Allah lah ….dia pun kalu x der suib x der job lah jawabnya……

    1. Dollah cun says:

      Jep mana pandai solo, sampai mampus dia pairing dgn Shuib jer. Shuib keluar sepahtu mati kutu dia. Nampak kan

      1. maya says:

        betul tu apalah yang ada pada jep klu dah sorang2….

  13. Sis says:

    Asyik nak burukkan org je manusia zaman sekarang ni. Nak jatuhkan sesama melayu. Bila nak maju

    1. hantu pnya boh says:

      thu lh manusia zmn skrng new…dh bnyk brubh….

  14. Bro says:

    Acah tk minat dgn si jep ni. Tp bila jumpa tergedik gedik nak selfie bagai hahaha hipo

  15. Makmak says:

    ha..ha…ha… saper lah yg malang nak selfi dgn org gagap tu…..

  16. Lara says:

    Btul..btul..btul

  17. butuh says:

    Lancau laa yg komen atas2 nie bajet bgus je semua nk sebar ko ingat mcm che ta sambut birthday je nk bgitau kt london laa apelah keyboard warrior sembang je ckp laa jelez..

  18. Ini apa kes pulak ni?

  19. aigo says:

    Hina sgt ke kawen janda tu korang nie mmg ??

  20. merpati hitam says:

    Hebat orang malaysia kita ni.. baca artikel macam ni pun dh blh agak sikap org tu macam mana.. hahaha syabas org malaysia anda memang genius ! Hahaha ? tetap support #sepahtu

  21. Milah says:

    Bgus2 jep x jemput media..wat ap nak jemput lg..dah terang2 skrg ni zaman dah maju…dah tntu dyorg dah post sndri kat ig masing2…nak wtpe lg media??? Wat menyemak jek…pastu media pulak over …wartawan zaman skrg mmg x dperlukan pun…nak tau kisah artis tgok aje ig dyorg..

    1. Milah bodoh says:

      Kesian. Nak hentam wartawan tp diri sendiri yg bodoh. Org xmsuj semua dlm ig xmcm kau lah bodoh

  22. adi says:

    tak jemput tak pe”’dia pn sdh berbulu”@.

  23. F**k says:

    This is all STUPID MALAYS!!! ALL KAMPUNG ONLY KNOWN BY THE REPUTATION FOR BEING SELFISH, STUPID AND HAVE A KAMPUNG BRAIN!!!!

  24. kesian mentaliti org malaysia says:

    Wartawan pon nk cri duit haha xde idea nk disembangkan sbb ty sibuk rumah tngga org ??

  25. mustar says:

    semoga rmhtga jep & sari bkekalam..amin…..:-)

  26. Auta Jer says:

    X jmpt wartawan dianggap x matang??? Tu hak dia laa nak jemput sapa pun! Lain laa tiap kali dia jumpa wartawan dia lari menyorok blkng Rahim! Tu yer laa x matang! Agak korg wartawan ni dah xde cerita ke nak propa????

  27. Bala bala says:

    Jep? Rahim? Suib? Kalau kamu susah ada masalah dalam kehidupan.. dorang betiga ni ada dtg jenguk korang ker? Bengong

    1. ai says:

      Sebelum ni minat sgt tgk sari yanti.. Takkan melupakanmu . Lps kawin Mat ego ni dh x minat langsung

  28. Intan says:

    Betul jgk ckp rahim tu, jep jgn la rasa diri tu da bgus, da jdi suami ni bkn senang, bnyk tngung jwb, isteri tu tngung jwb bsr, nmpk mcm bsr kpala suami istei ni, st lg sy pelik pmnt fntk ni apa saja dia buat semuanya btl

  29. GIGI KAPAK says:

    NANTI KALO DAH MELARAT BARU PANGGIL MEDIA.. MASUK TV 3SUKU.
    HAHAHAHAHA!

  30. GIGI KAPAK says:

    AKU PADAN KAN AJE PEMINAT2 FANATIK YG KIPAS SANGAT RETIS2 MCM NI…
    SESUAI LAKI BINI BO LAYAN PEMINAT …

  31. tijah says:

    alahai jep….cerminlah diri tu….

  32. Auta Jer says:

    Rahim tu harap sedor diri sikit sejak join sepahtu laa bru murah rezeki ko! Baru glamer. Dulu sapa ingt kau????????

  33. biru says:

    Haha..jep sepah …kawin janda pun ….kalau tk popular rasa muka camni bersepah je celah pasar mlm

  34. Lara says:

    Korang ni xpyh la iri hati sangat jodoh tu kn dh ditentukn..Apa yg berlaku semua dh tertulis bkn saja2 jep nk buat cmtu..Korang ni fikirlh positif sikit..Tdo dlu lh..

  35. komeng says:

    Lumrah berkahwin… . Kahwin org kata…. tak kahwin pun org kata…. panglaman saya…..

  36. Jemah says:

    LANTAK DIALAH NAK JEMPUT MEDIA KE TAKKK… YG MEDIA TERASA HATI NAPE???

  37. bang2 boom says:

    wah rotikaya blog komen aku melalui email ke? oo org lain yg carut marut maki bagai ko xblock. Lu silap r rotikaya lu blum genius patot lu msukkn password so siapa nk komen kne msukkn password xde r email org lain boleh digunakan. haha

  38. Penyampah kumpulan joras lucah says:

    Apa yg rahim ckp betul, as artist jep perlukan media utk upkan rating dia, setakat instagram dpt 100k like xbw maknanya, jgn sombong, klu xnk jemput media atleast bgtaula, jep bkn org biasa2 jep public figure, len la mcm aku, xperlu media dtg, jep perlu jaga relationship dgn wartawan,

  39. Pak Pandeh says:

    Yg lbh memerlukan artis adalah wartawan dan media utk jual cerita! Zaman internet ni artis ada bnyk platform utk promote diri mrk! Mrk boleh upah pakar2 cybertrooper utk propa hal mrk! Tp oleh kerana artis bekerja utk stesen tv dan radio yg bergantung dgn media cetak dan wartawan jd mrk terpaksa jugak layan wartawan media yg sebahagiannya xde kredebiliti langsung! Isunya bukan x matang tp professional laa bila melibatkan kerja! Wartawan ada media utk up dan jatuhkan artis! Tp kalau peminat setia artis x percaya sbb mrk mengikuti artis secara direct melalui media social masing2. Maka yg rugi wartawan jugak! Cerita mrk x laku sbb dlm zaman viral ni media sosial lbh berpengaruh dari media2 yg mewakili wartawan hiburan ni

  40. Neng kono says:

    Alah wartawan ni yg saja2 buat citer bkn2 sbb geram x dpt jmptn dri Jep! Pigi daaa

  41. naruhina_fav says:

    mcam bdax2 la yang comment ni. pikir positif la. jgan hina org cermin diri dulu. bia apa media nak kata aslkan kkta jgan bruk kan org. allah tak suka.
    #just_say

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *