Rasanya ramai sudah sedia maklum yang pelakon ini memang sedang hangat bercinta bersama seorang jejaka yang berasal dari Eropah dan kepada yang sering berkata yang cinta mereka tidak akan bertahan lama, nampaknya hubungan mereka semakin kuat.

BACA: Siti Saleha Akui Kini Sedang Bercinta Dengan Lelaki Eropah


Bercakap kepada Utusan Malaysia, Siti Saleha berkata walaupun kekasihnya itu kini terpaksa ke luar negara untuk beberapa bulan kerana kerja, beliau tidak kisah untuk menjalani fasa bercinta jarak jauh kerana baginya itu perkara biasa.

“Dengan pelbagai cabaran saya masih bersama dia, memang hubungan ini sangat kuat. Setiap hari masih terasa kehangatan cinta tersebut walaupun sudah setahun hubungan kami berjalan. ?Buat masa ini dia sudah berada di sana, tetapi saya okey dia juga dengan hubungan jarak jauh ini. Memandangkan pekerjaan dia sentiasa berpindah randah jadi benda ini biasa buat kami”

Heroin filem Mamak Cupcake ini juga memaklumkan yang pada awal Syawal lalu, beliau telah terbang ke Amsterdan & Portugal untuk bercuti raya sekaligus berjumpa dengan keluarga kekasih yang berada di sana dan ini bukan pertama kali mereka bertemu.

“Ini kali ketiga saya bertemu keluarga dia kali pertama tahun lepas, kemudian mereka sekeluarga ada datang ke Kuala Lumpur dan yang terbaru saya ke sana pula”


”Mereka sangat baik, bagaimanapun perbezaan bahasa sedikit menyukarkan saya memahami apa yang cuba disampaikan. Tetapi ada usaha daripada ibunya yang cuba menuturkan bahasa Inggeris, menyentuh hati saya,“ tambah Siti Saleha lagi. (rtky/m)