Baru-baru ini foto berkemban yang dimuat naik oleh pelakon Nabila Huda di Instagram menjadi perhatian ramai. Bagaimanapun, Nabila berkata dia tidak niat mahu mencetuskan kontroversi dengan berkongsikan gambar tersebut.

Ujarnya, dia melihat foto yang diambil ketika menjalani penggambaran di Terengganu mempunyai nilai seni. Kata Nabila lagi, dia bukanlah seorang yang sering menayang tubuh untuk meriah perhatian, malah di ruangan komen tiada siapa mempertikaikan gambar berkenaan.


BACA: Video Menangis Rumah Diceroboh, Nabila Huda Akui Hanya Gimik

“Jadi isu ke gambar berkenaan? Saya tak nampak ada yang mempertikaikan gambar ini apabila melihat ruangan komen. Saya kongsi gambar kerana ia cantik dan ada nilai seni. Saya berkemban bukan sebab babak dalam lakonan, tetapi sebab cuaca panas ketika itu.

“Saya sedang menjalani penggambaran di Terengganu, waktu itu. Rumah pula tepi laut. Secara kebetulan, suami, Mohd Izwan Johar merakamkan gambar, jadi saya bergaya sakan sambil menyelitkan bunga di tepi telinga.

“Hasil gambar memang menakjubkan dan pencahayaan, latar belakang dan kain batik yang disarungkan memang cantik.


“Atas faktor itu, saya kongsi dalam laman media sosial. Setakat ini, saya tak nampak pula komen negatif, mungkin netizen tahu saya bukanlah jenis yang suka menunjuk tubuh semata-mata untuk meraih perhatian khalayak. Saya juga bukan sengaja nak cipta kontroversi untuk memuat naik gambar berkemban,” katanya kepada BH Online.

Dalam pada itu, Nabila tidak menafikan ada kemungkinan netizen takut nak komen negatif disebabkan dirinya sering membidas sesiapa sahaja yang mengecam tanpa usul periksa.

“Jika netizen takut baguslah (ketawa). Sebelum ini, jika saya ada menerima mesej peribadi dalam IG, saya akan tanya balik apakah tidak ada kaum keluarga mereka yang berkemban.

“Bagaimanapun, tidaklah selalu saya membidas komen negatif yang dilemparkan kerana saya tahu kebanyakan yang mengecam adalah budak sekolah.

“Sebenarnya, ikut mood saya juga. Jika saya mahukan hiburan berikutan bosan, saya akan cari mana-mana komen negatif yang ditulis dan orang itulah akan menjadi mangsa. Jadi, janganlah mudah untuk memperkotak-katikkan orang dengan komen negatif dan sesuka hati,” katanya.