Sebelum ini, Sari Yanti dan kisah rumah tangganya hangat diperkatakan di kalangan peminat dunia hiburan tempatan malah jalan yang diambil untuk tidak membicarakan kes tersebut secara terbuka juga menimbulkan tanda tanya orang ramai.

Bertemunya di majlis sidang media Anugerah Lawak Warna kelmarin, ternyata jawapannya sama seperti sedia kala apabila mengatakan kehidupannya kini, baik dan bersyukur di atas apa yang dikurniakan kepadanya.


“Kehidupan saya sekarang ini, Alhamdulillah, tidak boleh komen lagi. Saya bersyukur dengan apa yang ada sekarang dan saya bahagia,” ujarnya ringkas.

BACA: Bantah Dakwaan Nusyuz, Sari Yanti Tolak Tuntutan Kembali Taat Suami

Dia yang dikurniakan 2 orang anak lelaki sepanjang perkahwinan itu ternyata tidak membenarkan anak-anaknya terlibat dalam dunia lakonan buat masa sekarang ini kerana faktor umur anaknya yang masih kecil iaitu 4 dan 3 tahun.

“Kalau boleh saya tak mahu mereka berlakon, kerana saya kasihankan mereka yang masih kecil, ialah mereka tentunya sudah penat dan keesokannya akan ke sekolah pula. Saya bukan tak galakkan anak-anak untuk berlakon tetapi mereka masih kecil dan yang sulung baru berumur 4 tahun dan yang bongsunya pula baru mencecah 3 tahun”


“Saya tak pernah lagi membawa mereka ke ‘casting’ atau apa sahaja. Sebelum ini iklan Johnson Milk Bath yang dilakonkan oleh saya bersama kanak-kanak perempuan itu bukanlah anak saya tetapi itu merupakan model kanak-kanak dalam iklan tersebut,” ujarnya.

Sementara itu, dalam Anugerah Lawak Warna 2014, Sari Yanti bersama-sama dengan syarikat produksinya, Media Glo yang diusahakan bersama rakan baiknya, pelakon Farish dan Tam menerima beberapa pencalonan dalam Anugerah Lawak Warna lawak menerusi produk mereka yang pertama berjudul ‘Perancang Perkahwinan’.

Buat pengetahuan semua, Anugerah Lawak Warna 2014 bakal disiar secara langsung menerusi Astro Warna (saluran 132) dan serentak dengan Astro Mustika HD (saluran 134). Acara ini bakal berlangsung di Teater Selangor di Shah Alam pada 19 September ini. (rtky/hfz)