fbpx

Ruhainies Tak Mahu Kahwin Online

Selepas kakaknya, pelakon Risteena sudah pun bergelar isteri, sudah pasti Ruhainies tidak terlepas dengan pertanyaan mengenai soal perkahwinan dengan kekasih hatinya dikenali sebagai Mr E.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Bagaimanapun, Ruhainies berkata dia belum mempunyai perancangan untuk menamatkan zaman bujang. Ujarnya, buat masa ini dia mahu memberi fokus kepada kerjaya lakonan terlebih dahulu.

BACA: Pakai Baju Pengantin, Ruhainies Bakal Berkahwin?

“Insya-Allah, saya pasti akan berkongsi apabila tiba masanya. Saya, seorang bersikap terbuka dan tidak suka menyembunyikan perkara baik. Lebih lagi, kepada peminat yang menyokong kerjaya seni saya.

“Bagaimanapun, saya belum sedia mahu berkahwin kerana fokus pada kerjaya seni terlebih dahulu. Sebelum ini, nama saya agak senyap kerana banyak mendapat tawaran di stesen televisyen lain.

“Namun, saya mendapat peluang kembali ke TV3, jadi saya ingin fokus pada ‘comeback’ dan perniagaan, tahun ini. Selepas semuanya stabil barulah saya akan memikirkan ke arah jodoh,” katanya.

Dalam pada itu, Ruhainies tidak meletakkan sebarang sasaran usia untuk berkahwin dan menerima jika ditakdirkan bertemu jodoh lebih awal.

Malah, Ruhainies mengakui pandemik Covid-19 melanda negara antara salah satu sebab dia tidak dapat meneruskan perancangan untuk berkahwin kerana tidak mahu nikah secara dalam talian.

“Tidak dinafikan, ia salah satu alasan kenapa saya menangguhkan perkahwinan. Jika boleh, saya ingin menunggu COVID-19 reda barulah saya akan memikirkan perancangan perkahwinan. Saya tidak mahu berkahwin secara dalam talian.

“Orang lain mungkin tiada masalah untuk berkahwin dalam talian, tetapi saya mahu mengelakkannya. Saya percaya setiap insan memiliki perkahwinan impian, begitu juga saya.

“Bukanlah bermakna saya mahu mengadakan majlis secara besar-besaran. Cuma, saya mahu ahli keluarga dapat berkumpul beramai-ramai pada majlis perkahwinan saya. Ia lebih bermakna, jadi bersabar adalah jalan yang terbaik,” katanya.