Selepas mendedahkan sudah memeluk Islam sejak setahun lalu, pengarah dan pelakon Michael Ang sering mendapat perhatian ramai khususnya pengikut di Instagram. Malah, ramai yang suka melihat perkongsian Michael yang sering mengutarakan pendapatnya tentang sesuatu isu.

Baru-baru ini, Michael ada berkongsikan momen solat berjemaah bersama kru produksi. Turut memuat naik gambar,  Michael meluahkan rasa syukur kerana dapat menunaikan solat berjemaah di set penggambaran.


BACA: Michael Ang Dedah Ambil Dua Orang Anak Angkat

Bagaimanapun, Michael menyatakan dia tidak berniat untuk menunjuk kebaikan yang dilakukannya kepada umum.

Malah, Michael berkata agar orang ramai tidak mempunyai persepsi yang tidak baik terhadap mereka yang di dalam industri seni dalam menunaikan tuntutan wajib.


“Pada korang yang selalu anggap kita orang dalam industri ni bukan-bukan jangan la cepat menghukum. Iman setiap manusia ada antara dia dengan Allah.

“Sayang anda semua dan selamat! Bukan nak menunjuk saya rasa sangat tenang dan ini adalah catatan terakhir saya mengenai perkara ini!” tulisnya.

Diruangan komen rata-rata netizen meluahkan rasa syukur kerana tetap mengutamakan solat meskipun sedang sibuk dengan penggambaran. Dalam pada itu, netizen mendoakan agar segala urusannya dipermudahkan.