fbpx

Penggambaran Drama Disambung, Tapi Lana Nodin Belum Ambil Vaksin

Berita baik buat peminat drama Kekasih Hati Mr Bodyguard lakonan Sharifah Rose dan Redza Rosli, penggambaran baki drama berkenaan akan disambung tidak lama lagi.

Penerbit Creative Skill Solution Sdn Bhd, Suriyati Sidek akhirnya dapat menarik nafas lega apabila kerjaan membenarkan industri kreatif dijalankan.

BACA: Suami Lana Nodin Bakal Hantar Surat Tuntutan Pada Michael Ang

Dalam pada itu, Suriyati berkata pihaknya akur dan akan mematuhi syarat Majlis Keselamatan Negara (MKN) dimana pelakon dan kru terlibat sudah menerima dos lengkap vaksin.

Mengulas mengenai status pelakon Lana Nodin yang turut membintangi drama berkenaan sama ada dibenarkan masuk set penggambaran kerana belum divaksin masih belum diputuskan.

“Dia surat doktor. Bukan tak nak ambil tapi dia ada masalah kesihatan dan juga dia menyusukan anakanya…ada masalah. Jadi kita akan bincangkan, harap tak ada masalah kemudian,” katanya.

Terdahulu, Lana lantang mengkiritik Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham serta menggesa beliau meletakkan jawatan berikutan kes Covid-19 naik mendadak.

Malah, Lana turut dituduh sebagai antivaksin kerana cuba menghasut orang lain dengan mempersoalkan keberkesanan vaksin tersebut.

Namun, Lana menafikan dirinya anti vaksin namun menuggu vaksin yang dihasilkan betul-betul selamat untuk digunakan keranaia masih dalam proses ujian klinikal.