Semalam berlangsungnya konsert minggu pertama Big Stage 2020. Namun apa yang menjadi perhatian adalah komen pedas dan keterlaluan yang diberikan oleh komposer dan penyanyi, Ajai sehingga namanya trending di laman Twitter.

Difahamkan kritikan itu diberi kepada peserta Dr Hafiz Zainal yang membawakan lagu Fly Me To The Moon dikatakan sumbang serta markah yang diberikan hanya 2 daripada 100. Lebih mengejutkan, komen yang Ajai turut mendakwa lebih baik Hafiz pengsa daripada meneruskan nyanyiannya.


BACA: “Saya Tiada Masalah Menyanyi Dengan Ajai, Suami Izinkan”

Susulan itu rata-rata netizen menyifatkan komen pedas yang diberikan oleh Ajai itu sangat melampau dan tidak menjaga langsung sensitiviti para peserta.

Kata netizen lagi, sebagai juri sepatutnya memberikan komen untuk menaikkan semangat serta memberi tunjuk ajar bukan menjatuhkan lagi para peserta.


Malah, netizen mengatakan pemilihan Ajai sebagai juri tetap program tersebut merupakan kesilapan besar. Berikutan itu, netizen melancarkan satu petisyen meminta pihak produksi menyingkirkan komposer terkenal itu sebagai juri tetap.

Selain Ajai, penyanyi popular Dayang Nurfaizah dan Faizal Tahir turut menggalas tanggungjawab sebagai juri tetap. Manakala Hael Husaini diundang menjadi juri jemputan bagi minggu pertama konsert itu.