fbpx

Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan apabila tular di media sosial 23 kereta mewah yang disita oleh pihak SPRM yang didakwa terlibat dengan sindket Macau Scam. Malah, turut menjadi perhatian apabila netizen mendakwa kenderaan yang disita sama dengan kereta milik Shuib Sepahtu.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Selepas mendakwa kereta Shuib disita SPRM, sejak semalam kecoh di media sosial apabila netizen ‘mengorek’ perihal jam tangan yang pernah disarungkan Shuib yang dikatakan bernilai hampir RM4 juta.

BACA: 23 Kereta Mewah Disita SPRM, Netizen Dakwa Salah Satu Milik Shuib?

Menerusi satu perkongsian di Facebook Makcik Kiah, ada beberapa gambar memaparkan harga jam tangan Shuib yang menjadi bualan ramai. Difahamkan, Shuib dipercayai memakai jam tangan jenama mewah jenama Rolex, Audemars Piguet dan Richard Mille.

Susulan gambar tular itu, netizen tangkas melakukan kerja membongkar harga beberapa jam tangan yang dipakai oleh Shuib dimana harga seutas jam mewah itu dianggarkan sekitar RM60,000 hingga RM4 juta.

Menerusi satu perkongsian di Facebook Makcik Kiah, entri itu memuat naik beberapa gambar memaparkan harga jam tangan Shuib yang menjadi bualan ramai.

Daripada beberapa foto yang tersebar, Shuib dipercayai memakai jam tangan jenama mewah termasuk Rolex, Audemars Piguet dan Richard Mille.

Susulan gambar tular itu, netizen tangkas melakukan kerja membongkar harga beberapa jam tangan yang dipakai oleh Shuib dimana harga seutas jam mewah itu dianggarkan sekitar RM60,000 hingga RM4 juta.

Pendedahan harga jam tersebut sekaligus mengejutkan ramai netizen. Bagaimanapun, ada yang bersangka baik mengatakan mungkin jam-jam tersebut adalah yang jenis gred A.

Minggu lalu hangat diperkatakan apabila Shuib dipanggil hadir ke Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung perkara berkaitan pengubahan wang haram.