“Kita Kena Selalu Duduk Di Bawah, Jangan Cabar Ego Lelaki” – Noor Kartini
Sejak kebelakangan ini hangat diperkatakan mengenai ibu selebriti terkenal, Datin Noor Kartini lebih-lebih lagi mengenai isu trademark ‘Harimau Menangis’ yang mencetuskan kontroversi.
Baru-baru ini Noor Kartini muncul di saluran YouTube Rosix dan Bella berkongsikan mengenai hal-hal perkahwinan dan rumah tangga bersama Ameera Khan.
BACA: “Kemungkinan Besar Inilah Gaya Harimau Menangis”
Ameera bertanyakan apakah nasihat terbaik dari ibunya tentang perkahwinan. Noor Kartini menasihati Ameera supaya mengenali hati budi pasangan mereka lebih mendalam, lagi-lagi jika bergelar isteri pada suatu masa nanti.
“Kena kenal siapa pilihan hati kita. Ibarat macam kita buat kek, acuan itu ibarat suami, jadi kita kena masuk dalam acuan itu. Jadi kita kena faham dan harus kenal siapa suami kita,” katanya.
Bagaimanapun, Ameera berkata sukat untuk memahami hati seorang lelaki yang sering berubah-ubah. Ujarnya, dia pernah bertemu lelaki pada awalnya seorang yang baik namun lama-kelamaan nampak ‘belang’ sebenar.
“Orang lelaki ni, mereka tahu dia ada kuasa. Ego mereka tinggi, kita sebagai perempuan, kita kena selalu duduk di bawah mereka. Jadi kita kena sabar dan kalau kita cabar ego mereka, dia lagi akan memberontak dan akan jadi lebih teruk.
“Sebenarnya, lelaki ini senang jer, kalau kita faham mereka. Kalau kita ikut dia, tahu apa yang dia suka atau tak suka, kita akan menang,” katanya.
Dalam pada itu, Nabila sempat memberi pandangannya bahawa perempuan sememangnya perlu bersabar dengan lelaki, namun tidak semua mampu untuk berbuat demikian.
- SUMBER
- Murai.my
Memang betul tu, kalau pompuan selalunye kat bawah baru best dan sedap
Kadang2 kena lambung2 pun sedappp
syurga isteri terletak pde suami. jiran aq ni asyik marah je kat suami. ksian aq tgk suami dia
mcm ckp kt diri sendri je???? wlaupn sy ni perempuan..sebenarnye EGO perempuan lg tinggi.. yg penting dua2 kena rendahkn ego..k bye
Betina skrg tau hormat suami ke??…baik bila nak duit dan waktu gersang jer..tu pon ramai curang blakang laki..jijik betina skrg..tutup kesundalan dgn imej bertudung jer…pastu melayu pon percayalah dia baik tak mungkin buat mcm tu blkg suami..piiiittuiiihhhh
kita perlu selalu mngalah dan brsbr dgn laki, ITUPUN JIKA LAKI TU BERDUIT KAYALAH SNG CKP, KACAK DAN PERFECT DLM TANGGUJWB SERTA SOLEH. baru padan dgn ayat ..”kita kena selalu duduk dibawah, jgn cabar ego lelaki”..Jika semua ayat diatas tu tak ada..mkn hati lah hari2, sendiri tanggung laki sendiri..lebih rela menjanda dan tutup kilang.
oops smbung, kdg2 bkn kayo shj yg kita hrpkn, yg dpt laki tak kayopun x ape, asalkan rajin kerjo, semua duit gaji, duit sewa bendang, duit sewa tnh, duit kelapa sawit, duit nyiur, etc serahkan kat bini…barulah kita tahu laki syg kat kita…mmg ada mcm ni kat luar..sampai dtg rmh mak akupun bawa telur 2 biji je simpn dlm seluar..duit bininyer simpan ” ketat” dn simpan “mati”.
hahaha…lawak la kau..mmg ramai je mcm ni..bini mintak duit,manjang xde..bila bini kata xde duit belanja,mula la ckp mana pegi duit gaji..time laki dpt gaji, belanja ala kadar je..
Poooraahh…kau tu anak dah 6 orang pun bercerai berai…yang anak pompuan kau tu pun 2 kali menjanda, masa ada laki siap panggil laki anjing lagi…ptuuih (sambil meludah).
Kinah mereng kan…..
saya alami kentut bersepah sepah protttt prettttt citttt cooiittt tpi saya OKAY. Satu klinik bau bangkai tikus.
ni sume kepala mak dia yang bendul rupanye…anak2 ikut nasihat mak tu yang sampai cerai beraiii…..sume nak reject laki…anak laki dia je yang betuii..mmmm…..nampak sangat famili dia ni kaki hasut kaku hukum orang…..ooooo…lupa famili kelantan…dorang je yang confirm masuk syurga…Ggeettttiiieeeewwwww!
Yg penting PU dah tersingkir ker?!!
Agak berita budu ni seminggu sekali ke.. ke acaner?
Kemurungan la asik cerita repeat famili ni…macam astro go shop pulak repeat..cerita anak memerang lagi best baca.
One cannot take any advice from this family. You can just watch them.
Hahahaha apo punya mak bagi contoh kek?!! Amendeee !! Haihhh patotlah rumahtangga anak hanco ..dia pun tak berapa nak lurus mau sembang lagi ..kalau aku, confirm serik laaa jawapnya nak kawen ngan family nihh ..seram!!
Harimau merenyam ….dengar tu nasihat mak rimau
bukan senang nak dakwah dan nasihat ahli keluarga sendiri sebab masing-masing tahu kekurangan dan kelemahan kita.. tapi nasihat auntytini tu betul, isteri mmg kena taat dan hormat pada suami.. tu je nak cakap
Saya masih mengalami kentut liar smpai skrang… X terhenti2 kentut dan ada serpihan cirit birit juga berlaku tatkala ini… Saya dah ambil pil chi kit te aun 6 biji dah…. Saya diagnos diri mengalami gejala gatai pungkok.
Neelofa..ughhh ughhh kawin jer ngan prooottttttttt saya k.
Prooootttttttttt ugh ugh protttttttttttt creeeeeeet ugh maaaaaakkkkk…. Ampunkan adam mak proootttttttttt proooottttttt ugh ugh……
kak ser mana kak ser… lawan kentot cirit dgn dr.adam tu…. kentot cirit sapa paling power???????
harimau pun boleh menangis ni dgr aunt punya nasihat
Meraung rimau dengar nasihat acik!