Nama Kilafairy tiba tiba menjadi sebutan peminat selepas ada khabar mengatakan yang pelakon ini bakal menggantikan Hanez Suraya dalam pementasan teater Projek Kahwin selepas isu kontroversi konon’nya merampas suami orang.

BACA: Istana Budaya Bakal Sedia Polis Kawal Keselamatan Hanez Suraya


Namun, Hanez Suraya kekal membawa watak utama dalam teater tersebut yang mana akan muncul pada pementasan bertarikh 11 hingga 14 Jun, sementara enam hari pementasan awal iaitu pada 6 hingga 10 Jun akan dilakonkan oleh Kilafairy.

Bercakap kepada Sinar Harian, Kilafairy mengakui yang beliau tak kisah dengan isu kontroversi Hanez Suraya sebelum ini dan sedia untuk bekerjasama dalam menjayakan pementasan teater ini kerana tiada masalah antara mereka.

“Saya tak rasa ada masalah untuk bekerjasama dengan Hanez kerana kami tidak mempunyai sebarang masalah di luar. Saya tak rasa dengan kontroversi Hanez akan terpalit kepada pengurusan dan barisan pelakon”

“Lagipun ia langsung tidak mengganggu latihan mahupun jadual pementasan memandangkan saya menjalani enam pementasan awal & 4 pementasan terakhir akan diterajui oleh Hanez”


“Setelah saya ditawarkan untuk membintangi teater ini saya terus menerimanya. Walaupun saya tahu Hanez Suraya juga turut sama menjayakan watak ini, namun saya percaya ia tidak akan menimbulkan sebarang masalah,” jelas Kilafairy. (rtky/m)