Pelakon Shahronizam Noor terkilan apabila tiada wakil daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) langsung tidak bertanya khabar selepas insiden putus jari kelingking pada bulan lalu.

Memetik BH Online, Shahronizam berkata dia bukan mahukan bantuan tetapi berharap ada yang tampil bertanyakan mengenai keadaannya kerana dia sudah lama dalam industri seni.


BACA: “Artis Perlu Maklumkan Kepada Seniman Untuk Ke Luar Negara”

“Cerita saya putus jari ramai yang tahu dan mereka (SENIMAN) juga mesti tahu. Mungkin saya tidak cukup kontroversi untuk diambil tahu.

“Tiada siapa bertanya khabar walaupun saya kenal presidennya. Saya sedikit kecewa sebab sudah lama dalam industri seni.

“Hanya kawan-kawan artis yang terdekat bertanya khabar. Tetapi, wakil SENIMAN tiada mesej atau menjenguk, itu membuatkan saya terkilan.


“Kami bukan tidak mengenali antara satu sama lain. Saya tidak minta bantuan, cuma cukuplah jika bertanya khabar. Sekurang-kurangnya mereka ambil peduli sebab saya sudah lama, tetapi mereka tidak bertanya apa pun,” katanya.

Lebih membuatkan pelakon berusia 50 tahun itu kecewa apabila rakan dalam Seniman juga tidak ada yang menghubunginya meskipun dia adalah ahli.

Dalam pada itu, Sahronizam yang juga suami kepada penyanyi Safura Yaacob berkata dia reda dengan insiden yang berlaku dan ianya tidak menjejaskan kerjaya lakonannya. Namun, dia terpaksa menolak beberapa tawaran kerana keadaan jarinya masih belum pulih.

“Tawaran lakonan tiada masalah walaupun jari saya seperti ini. Saya mengambil keputusan berehat dalam satu tempoh agak lama sebab kecederaan. Bila tolak tawaran bermakna tiada kerja.

“Saya reda dengan apa yang berlaku, semuanya hanya pinjaman Allah. Hari ini mungkin jari, esok lusa boleh jadi anggota lain,” katanya.

Terdahulu, jari kelingking Sahrinizam putus selepas pisau terlepas daripada pegangan ketika memotong ayam di rumahnya pada April lalu.