fbpx

Fouziah Gous, Suami Beli Barang Bayi Di Luar Negara

Mengakui kini lebih mengutamakan kesihatan bayi, pelakon dan juga pengacara Fouziah Gous turut berkongsi cerita bahawa mereka lebih gemar membeli barangan bayi di luar negara berbanding di Malaysia.

BACA: Fouziah Gous Azam Berpuasa Penuh Walaupun Hamil

“Sebenarnya barangan bayi yang dijual di sana lebih murah berbanding di Malaysia. Kalau kita lihat barangan bayi yang dijual di sini boleh mencecah ratusan dan ribuan ringgit mengikut jenama tertentu. Adakala, baju untuk bayi baru lahir sahaja sudah beratus ringgit”

“Sebenarnya saya masih ramai kawan-kawan yang bertugas di sana, jadi saya decide untuk kirimkan kepada mereka sahaja,” jelas Fouziah. Menarik juga bukan, cuma kirimkan sahaja pun sudah mampu dapatkan barangan bayi yang berkualiti dan juga murah.

Selain itu, dalam masa yang sama, pengaraca ini juga persediaan tersebut masih terlalu awal dan hanya akan mula membeli sedikit demi sedikit mengikut usia kandungan tersebut.

“Apa pun, barang-barang untuk newborn akan saya dahulukan. Rasanya saya lebih selesa membeli pakaian berwarna putih kerana ia sesuai untuk bayi perempuan atau lelaki,” katanya. (rtky/s)