fbpx

Fouziah Gous Azam Berpuasa Penuh Walaupun Hamil

Walaupun pelakon dan pengacara ini sedang sarat mengandung tiga bulab, Fouziah Gous telah berazam untuk berpuasa penuh pada bulan Ramadan akan datang dan tidak mahu kandungan beliau menjadi alasan untuk tidak menyempurnakan kewajipan beliau untuk berpuasa.

“Susah Hidup & Cari Kerja Sebagai OKU, Terjejas Pula Kerana Gerakan Boikot”

Baru-baru ini, Malaysia menyaksikan gelombang gerakan sosial di mana pengguna dan aktivis mendesak untuk memboikot produk yang berkaitan dengan Israel. Gerakan ini, terutamanya dipicu oleh konflik di Timur Tengah, telah menimbulkan perdebatan dan tindakan di...

Baca Lagi

Sebelum ini pun menurut Fouziah Gous, beliau sudah mula berlatih untuk berpuasa kerana kali ini merupakan yang pertama untuk dirinya menjalani ibadah puasa dalam keadaan hamil. Namun, kesibukan kerja kadang kadang membataskan dirinya untuk berlatih puasa.

BACA: Fouziah Gous Dedahkan Yang Suami Usap Perut Setiap Malam

“Saya sudah mula set minda saya agar kuat semangat untuk berpuasa dalam keadaan diri yang baru hamil ini. Saya juga sudah dapatkan nasihat doktor yang memantau kehamilan saya. Menurut doktor, tiada masalah untuk saya berpuasa asalkan saya banyak berehat, menjaga pemakanan dan kesihatan saya serta baby dalam kandungan”

“Tetapi sekiranya ia memudaratkan saya dan kandungan, doktor menasihatkan agar saya tidak memaksa diri untuk berpuasa,” ujarnya kepada Mangga Online hari ini.

Dalam masa yang sama, Fouziah Gous turut berkata yang beliau akan banyak berehat daripada aktiviti seni sepanjang Ramadhan ini selain tidak lagi membuat aktiviti di gimnasium seperti kebiasaan demi menjaga kandungan dalam perut. (rtky/m)