Persoalan ramai tentang kisah rumahtangga Adam AF dan Fiza Elite selama beberapa bulan ini terjawab apabila pasangan itu disahkan bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam pada tengah hari Isnin (28 April 2014).

BACA: Adam AF & Fiza Elite Sah Bercerai Talak Satu


Sebelum prosiding kes penceraian mereka berlangsung, Fiza Elite ada membuat permohonan lisan kepada hakim syarie, Tuan Muhamad Nazri supaya sebutan kes mereka berlangsung tanpa kehadiran orang luar termasuk para media.

“Saya memohon agar kes kami dibicarakan tanpa wartawan atau pihak-pihak lain dalam ruang mahkamah ini. Ini adalah atas alasan yang saya seorang selebriti yang dikenali & saya tidak mahu masyarakat tahu tentang hak peribadi kami,” ujarnya.

BACA: Instagram Antara Punca Adam (AF2) & Fiza Elite Bercerai (ext.)

Fiza Elite menambah (melalui video di atas) yang keputusan untuk menjalankan prosiding secara tertutup kerana mahu mengelakkan tulisan tidak baik oleh pihak media yang mungkin akan dibaca oleh anak anaknya di masa hadapan.


“Biarlah saya dan Adam sahaja tahu apa masalah dalaman yang kami ada — benda ini melibatkan masa depan dan periuk nasi saya. Dan apa yang ditulis nanti kemungkinan dibaca oleh anak anak saya. Saya harap semua hormati keputusan saya,” tambahnya lagi. (rtky/m)