Melihatkan susunan angka yang cantik tahun ini, sebelum ini pelakon berbadan sasa Zul Ariffin memaklumkan akan menamatkan zaman bujangnya pada tahun 2020, namun sehingga kini masih tiada sebarang pengumuman mengenai hal itu.

Susulan itu timbul spekulasi hubungan Zul dan teman wanita yang dirahsiakan identitinya sudah putus di tengah jalan. Bagaimanapun, Zul berkata segala perancangan kahwin terpaksa ditangguhkan berikutan pandemik COVID-19.


BACA: Zul Ariffin Tak Marah Dengan Isu Video Lucah

“Apabila wabak melanda dan kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Mac lalu, semua perancangan dibuat tidak menjadi termasuk soal perkahwinan.

“Melihat keadaan sekarang, kita nak buat perancangan pun tak berani. Insya-Allah, kalau tahun ini tidak dapat, saya akan bawa hasrat untuk berkahwin tahun depan.

“Tetapi, ia bukanlah pada awal tahun kerana ada banyak kerja yang harus diselesaikan. Mungkin pertengahan tahun waktu yang sangat sesuai,” katanya kepada BH Online.


Zul turut bersyukur bakal isterinya itu seorang yang memahami dan tidak terlalu memaksa. Ujarnya lagi, apabila perkahwinan ditangguhkan, bolehlah dia membuat persiapan dengan lebih rapi.

“Mujur si dia faham dan tiada halangan untuk menangguhkan perkahwinan. Kami tidak bergaduh pun. Bila ditunda, bolehlah saya buat persiapan dengan lebih serius dan rapi.

“Tahun lalu saya berangan sahaja. Tiadalah buat persiapan beriya-iya, tetapi bukanlah hendak kata saya tidak serius.

“Saya sudah lama bersedia untuk menjadi suami. Cukup-cukuplah dengan apa yang berlaku sebelum ini,” ujarnya.

Dalam pada itu, Zul tetap berpegang kepada prinsip untuk tidak mendedahkan siapakah wanita bertuah yang berjaya mencuri hatinya. Namun sebelum ini Zul memberitahu teman wanitanya bukan seorang selebriti dan bukan beragama Islam.

“Tunggulah dahulu, sampai masanya, saya akan memperkenalkan. Kalau nak buat sidang media pun saya tak kisah. Saya sangat terbuka.

“Cuma, dalam hal ini, saya serahkan kepada pihak sebelah sana. Apakah dia selesa atau tidak untuk diperkenalkan dengan cara begitu,” katanya.