fbpx

Zarina Zainuddin Nafi Jual Produk Timbang Kilo

Gara-gara menjual produk kosmetik tidak berdaftar, Zarina Zainuddin didenda RM17,500 oleh Mahkamah Majistret selepas mengaku bersalah. Dedah Zarina, terdahulu beliau didatangi seorang individu yang ingin membeli produknya.

Menurut Zarina, beliau dianiaya oleh individu berkenaan sehingga mengakibatkan kediamannya diserbu pihak Kementerian Kesihatan. Jelas Zarina, beliau tidak menyangka termakan pujuk rayu individu terbabit.

BACA: Zarina Zainuddin Terkilan Anak Autism Dihina Tidak Betul

“Selepas tiga minit satu team datang, Kami dari Kementerian Kesihatan baru sebentar tadi puan ada menjual satu set produk tanpa notifikasi (pendaftaran). Jadi kami nak buat pemeriksaan sekarang”

“Tercengang saya, Ya Allah awak ni aniaya saya betul, awak yang beria nak beli lepas tu awak kenakan saya. Saya mati-mati ingat awak ni orang baik-baik. Jahatnya awak berlakon macam tu”

“Saya sebenarnya dah tak berniaga Addura ni sebab cuma pelanggan tetap sahaja saya jual tapi sebab cara awak meyakinkan, saya terpedaya dan awak pun datang rumah saya, bukannya saya ada kedai jual besar-besaran”

Bagaimanapun Zarina menafikan dakwaan netizen mengatakan beliau menjual barangan kosmetik timbang kilo. Jelasnya kosmetik keluarannya telah menukar pembekal menyebabkan produk terbabit perlu didaftarkan semula.

“Produk saya ni sedang dalam proses pendaftaran sebab produk itu suplier yang daftarkan, bukannya saya guna produk timbang kilo. Baik sikit cakap tu, saya baca komen sesuka hati saja orang hentam”

“Produk saya itu baru tukar pembekal jadi kena daftar balik. Bukannya racun. Saya dah 20 tahun jual produk Addura tak pernah pelanggan buat aduan, Sabar sajalah, susah-susah cari duit,” katanya. (rtky/w)