Seringkali memuatnaik gambar anaknya, Lara Alana di laman media sosial, Awal Ashaari menjelaskan bahawa dia dan isteri seronok untuk berkongsikan perkembangan anak mereka kepada peminat dan dalam masa yang sama Awal turut mendapat reaksi positif daripada ibu bapa.

BACA: “Bukan Saya Tak Nak, Awal Yang Tak Mahu”


“Saya suka berkongsi pengalaman kami bersama ibu bapa yang lain bagaimana membesarkan Lara Alana, ramai juga yang emel saya untuk bertanya berbagai-bagai perkara. Ada juga ibu bapa yang beri pendapat mereka dalam hal ini dan saya rasa ramai orang di luar sana yang sayangkan anak saya”

“Pada awalnya saya cuma ingin buat journal kehidupan dia untuk dilihat pada masa depan, namun tidak sangka ia menjadi bahan rujukan untuk ibu bapa lain yang ingin tahu perkembangan Lara”

“Saya dedahkan dia dengan dunia hiburan pada usia ini kerana saya mahu dia belajar tentang kemahiran sosial. Sekarang pun mudah mesra dan tidak takut kepada orang luar. Saya sedar ada pro dan kontra, namun saya fikir daripada sudut positif dan untuk masa depan dia,” katanya kepada mStar Online. (rtky/s)