Jika sebelum ini Wak Doyok pernah dilabel gila seks oleh peminatnya, kali ini sekali lagi figura fesyen untuk lelaki ini dipersoal seksualitinya dan didakwa meminati kaum sejenis atau lebih biasa disebut gay.

BACA: Wak Doyok Nafi Diri Playboy


Kelihatan tenang menjawab soalan tersebut, Wak Doyok menafikan perkara tersebut selain memberitahu bahawa dirinya kini tidak mengambil kisah mengenai kritikan dan cemuhan yang dilemparkan kepadanya kerana tahu apa yang dilakukannya kini.

“Saya tak amik kisah pun apa orang cakap. Kita tidak boleh suruh orang berhenti bercakap. Saya bukan gay, saya sembahyang punya orang, tidak amalkan hubungan sejenis,” jelas Doyok kepada Melodi sebaik diterjah soalan tersebut.

Selain itu, Wak Doyok juga mengakui bahawa dia kehilangan banyak tajaan akibat isu dilabelkan gila seks tersebut dan berikhtiar untuk memperbaiki dirinya sepanjang berada di dalam bidang peragaan di samping memegang status selebriti .

Mungkin ini juga pengajaran buat Wak Doyok, jika tidak terkena, sampai bila tidak belajar. Apa yang penting, peluang sentiasa ada untuk Wak buktikan yang terbaik di dalam kerjayanya. (rtky/s)