Sejak semalam hangat diperkatakan mengenai video memaparkan pelakon yang juga anak pendakwah Dr Ridhuan Tee iaitu Syafi Tee didakwa berpelukan dengan wanita.

Menerusi video tular di laman Twitter, video tersebut dikongsikan oleh seorang jurusolek yang bekerja bersama pelakon itu untuk penggambaran sebuah drama.

BACA: Tiada Babak Bersentuhan, Syafi Tee Jaga Nama Baik Keluarga

 

Tampil menjelaskan mengenai perkara itu, Syafi berkata situasi sebenar bukanlah seperti apa yang difikirkan netizen. Ujarnya, individu yang peluknya itu bukanlah seorang wanita.

“Okay satu bendalah, kalau korang tak tahu perangai aku sebenanya aku ni memang gila sikit kat set. Aku suka kacau orang.

“Dan kenyataan wanita itu, dia bukan wanita. Saja je kan. Tapi yalah, aku minta maaf, aku akan lebih berhati-hati selepas ini,” katanya.

Apa pun diharap netizen boleh terima penjelasan Syafi itu dan mungkin lepas ini lebih berhati-hati, maklumlah netizen ni ada sahaja serba benda tak kena.