Selamat mengikat tali pertunangan pada Sabtu lalu, penyanyi Shila Amzah berkata tunangnya, Ubai mengakui tertekan mengenai soal kewangan memandangkan sumber pendapatannya lebih kukuh.

Menerusi perkongsian di Insta Story, Shila menyedari tidak mungkin Ubai akan mencapai pendapatan seperti diperolehnya namun nafkah wajib serta insurans sudah cukup baginya buat masa sekarang.


BACA: Muda 4 Hari, Syada Amzah Tak Nak Panggil Ubai ‘Abang’

“Kami banyak berbincang tentang soal ini. Sejujurnya dia tertekan tapi saya cakap dengan dia, usaha dan doa. Untuk dia capai seperti saya sekarang memang tak mungkin.

“Asalkan kita dapat selesaikan nafkah apa yang patut, insurans dan perancangan beli rumah, itu sudah mencukupi buat masa sekarang,” katanya.

Difahamkan, salah seorang peminat bertanyakan bagaimana Shila dan Ubai merancang kewangan mereka kerana dilihat penyanyi itu mempunyai pendapatan lebih besar.


Dalam pada itu, Shila berkata dia kasihan dengan Ubai yang perlu bekerja keras untuk merapatkan jurang kehidupan mereka.

“Kasihan dia umur 25 tahun tapi kena ‘pecut’ untuk nak sama tara dengan saya. Saya cakap buat sehabis daya, ditahap mana rezeki yang Allah bagi buat masa sekarang ini pun dah cukup,” katanya.