Nampaknya pencarian Twisties Superstarz X kini berakhir selepas Joey dinobatkan sebagai juara keseluruhan menewaskan lima orang peserta lain di peringkat akhir hujung minggu yang lalu.

6 peserta mewakili dua kumpulan diterajui Altimet & Prema Yin berentap di pentas Twisties Superstarz X Showdown yang berlangsung di Aquasonic Club, Sunway Pyramid dan dihadiri oleh para peminat & penyokong.


Twisties Superstarz X Showdown dibahagikan kepada tiga pusingan di mana para peserta perlu bersaing sesama mereka menyampaikan lagu pilihan pada pusingan pertama & battle berterusan untuk pusingan kedua.

Pusingan pertama menyaksikan Rosalina, Diary of Us, Joey, Kyle, Syah dan Young masing masing memberikan persembahan sehabis baik dengan gaya unik mereka tersendiri untuk memikat juri dan juga para peminat.

#01 Joey Bergelar Juara Twisties Superstarz X - ROTIKAYA

Pusingan kedua diteruskan dengan semua peserta tampil ke atas pentas membawakan baris lagu The Script, Hall of Fame yang menyaksikan pertarungan vokal paling hangat pada malam itu.


Sementara menantikan keputusan undian untuk menentukan dua orang peserta akhir yang akan ke pusingan ketiga iaitu pusingan penentuan, Prema Yin mengambil alih pentas menghiburkan para hadiran.

Selepas mengambil kira pemarkahan juri, undian para peminat juga penyokong Joey & Kyle telah terpilih ke pusingan ketiga dan sekali lagi mereka memberikan persembahan terbaik buat kali terakhir sebelum juara mutlak dinobatkan. Kemaraan kedua dua peserta ini ke pusingan akhir menerima sorakan kuat dari hadirin.

Tidak lengkap rasanya jika kita hanya paparkan video persembahan dua orang peserta ini bukan? Ini dia video rangkuman Twisties Superstarz X Showdown yang berlangsung hujung minggu lalu — seperti yang kami katakan, memang meriah dengan hadiran dan apatah lagi persembahan mantap para peserta.

Jika anda belum puas melihat video rangkuman oleh Hitz.fm di atas, apa kata anda layari Facebook Twisties di Facebook.com/TwistiesMalaysia untuk melihat lebih banyak gambar para peserta kegemaran anda & melihat detik detik bersejarah buat semua peserta di pentas akhir Twisties Superstarz X Showdown.