Minggu lalu, rumah tangga pelakon Laudya Cynthia Bella dan suaminya, Engku Emran menjadi perhatian ramai apabila ada yang membuat spekulasi hubungan pasangan itu kini dilanda badai.

Ia susulan tindakan Laudya memadam kesemua fotonya bersama suami di Instagram termasuk gambar pernikahan mereka. Malah, Laudya turut dikatakan tidak lagi mengikuti akaun Instagram suaminya


BACA: Laudya Cynthia Bella Padam Foto Bersama Suami, Foto Pernikahan

Terbaru, pelakon Indonesia itu kembali menjadi bualan apabila muncul di sebuah majlis tanpa memakai cincin perkahwinannya sekaligus mencetuskan tanda tanya mengenai status rumah tangganya.


Bagaimanapun, sebelum ini menerusi satu wawancara Status Selebritis yang dimuat naik di YouTube Ahad lalu, Laudya mengakui telah meminta izin dari suaminya untuk pulang ke Jakarta selama 10 hari.

“Izin pergi dari suami tu paling lama 10 hari. Filem setahun cuma boleh satu filem. Kalau bisnes dia lebih sokong. Kerana menurut dia saya boleh lebih belajar,” katanya.

Terdahulu, Laudya pernah memberitahu dia tidak akan lagi berkongsi fotonya bersama Engku Emran kerana tidak mahu suaminya menjadi ‘target’ wanita perampas.