Bukan mudah bergelar selebriti, segala tindak tanduk sentiasa diperhatikan lebih-lebih lagi mereka juga merupakan idola orang ramai yang sepatunya menunjukkan contoh baik, malah cara pemakaian juga pasti akan menjadi kritikan jika ianya serba tidak kena di mata netizen.

Sejak semalam hangat diperkatakan mengenai perkongsian terbaru Janna Nick di Instagram  apabila ramai yang kurang senang dengan cara pemakaiannya yang dilihat agak ketat sehingga mengundang komen negatif.


BACA: Janna Nick Anggap Media Sosial Toksik, Hanya Permainan Dunia

Foto itu memaparkan Janna berada di sebuah gimnasium. Rata-rata komen ditinggal ‘lelaki miang’ memperkatakan tentang tubuh badannya. Malah, ada netizen mendakwa adakah Janna sudah putus dengan kekasihnya menyebabkan pelakon itu memuat naik gambar sedemikian.

Dalam pada itu, ramai yang menegur Janna untuk menjaga penampilan dan tidak memakai pakaian terlalu ketat. Tidak kurang juga ada menasihatinya untuk memakai pakaian longgar agar tidak menimbulkan sebarang fitnah.


Sementara itu, ada juga yang bertanya tentang hubungan cintanya bersama dengan pelakon Dini Schatzmann kerana jika dilihat di Instagram Janna, gambar kekasihnya itu sudah tidak kelihatan lagi.

Sebelum ini pernah Janna dikritik apabila dia memuat naik fotonya memakai baju sukan ketika sedang berbasikal yang menimbulkan rasa kurang senang netizen.