Didakwa disindir oleh Nabil Ahmad ketika siaran langsung program Gegar Vaganza musim ketujuh, Ahad lalu, pengacara sensasi Azwan Ali memberitahu dia tidak berkecil hati dengan perkara itu malah memaafkan Nabil jika benar pengacara itu memerlinya.

Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA berkata dia tiada masa untuk memikirkan perkata itu dan  tiada apa-apa masalah dengan Nabil. Ujarnya, jika benar Nabil bersikap kurang ajar itu terpulang padanya.


BACA: Diva AA Tak Kenal Siapa Chubb-E, Mati-Mati Ingat Tukang Cuci

“Saya tak tengok pun video katanya dia sindir saya dalam program itu. Tetapi kalau betul dia sindir saya dalam program siaran langsung, saya maafkan dia.

“Kalau betul dia berkelakuan begitu dan mahu bersikap kurang ajar, terpulang kepada dia. Saya tiada masalah dengan Nabil. Dia tak sebut nama saya kan, jadi lantak dia,” katanya.

Mula berkecimpung dalam bidang pengacaraan sejak 1988, bagaimanapun Azwan turut mengingatkan semua pengacara, sama ada baharu atau lama agar saling menghormati kerana industri seni tanah air tidaklah sebesar mana.


“Saya tiada masa untuk berdendam dan ambil hati. Dunia hiburan kita terlalu kecil. Bagi saya, sindir-menyindir dalam program secara langsung tidak patut berlaku. Nasihat saya cuma satu ,kepada Nabil bahkan kepada pengacara lain, sila berhati-hati ketika program secara langsung sedang disiarkan.

“Saya takut sebab isu remeh seperti itu menjadi perdebatan besar dalam kalangan peminat sehingga boleh memusnahkan kerjaya seseorang artis dalam sekelip mata,” katanya.

Dalam pada itu, Azwan turut memberi pesanan kepada peminat dan netizen agar tidak memperbesarkan isu tersebut kerana setiap kali berjumpa dengan Nabil dia akan tetap senyum kepadanya.