Tak Simpan Dendam, Azwan Ali Maafkan Nabil Ahmad
Didakwa disindir oleh Nabil Ahmad ketika siaran langsung program Gegar Vaganza musim ketujuh, Ahad lalu, pengacara sensasi Azwan Ali memberitahu dia tidak berkecil hati dengan perkara itu malah memaafkan Nabil jika benar pengacara itu memerlinya.
Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA berkata dia tiada masa untuk memikirkan perkata itu dan tiada apa-apa masalah dengan Nabil. Ujarnya, jika benar Nabil bersikap kurang ajar itu terpulang padanya.
BACA: Diva AA Tak Kenal Siapa Chubb-E, Mati-Mati Ingat Tukang Cuci
“Saya tak tengok pun video katanya dia sindir saya dalam program itu. Tetapi kalau betul dia sindir saya dalam program siaran langsung, saya maafkan dia.
“Kalau betul dia berkelakuan begitu dan mahu bersikap kurang ajar, terpulang kepada dia. Saya tiada masalah dengan Nabil. Dia tak sebut nama saya kan, jadi lantak dia,” katanya.
Mula berkecimpung dalam bidang pengacaraan sejak 1988, bagaimanapun Azwan turut mengingatkan semua pengacara, sama ada baharu atau lama agar saling menghormati kerana industri seni tanah air tidaklah sebesar mana.
“Saya tiada masa untuk berdendam dan ambil hati. Dunia hiburan kita terlalu kecil. Bagi saya, sindir-menyindir dalam program secara langsung tidak patut berlaku. Nasihat saya cuma satu ,kepada Nabil bahkan kepada pengacara lain, sila berhati-hati ketika program secara langsung sedang disiarkan.
“Saya takut sebab isu remeh seperti itu menjadi perdebatan besar dalam kalangan peminat sehingga boleh memusnahkan kerjaya seseorang artis dalam sekelip mata,” katanya.
Dalam pada itu, Azwan turut memberi pesanan kepada peminat dan netizen agar tidak memperbesarkan isu tersebut kerana setiap kali berjumpa dengan Nabil dia akan tetap senyum kepadanya.
- SUMBER
- Kosmo!
Rajin betul ko up citer dia ni RK ko dh xde modal nk wt gossip ke???
Apa kata kalau Diva AA berkasih sayang dgn Abg Nabil yang sado tu? Tak geram kerrr?
kan jual minyak angin ..dah kurang angin meroyan tu kot huhu
I nak kentot telor busuk kat dalam lubang hidung pondan tue x sedar diri ni…. Huhu geram sgt.. Lubang jubor i dah mendidih ni
Job dah masuk.
Kalau tidak, semua stesyen TV dia maki, pastu bila dah dapat job balik dari TV stesyen yg dia maki terus senyap.
Jilat balik ludah sendiri. Dah macam Mak Lampir.
Sama macam dia maki DSV sebab tak bagi upah yg dia syok sendiri promote product DSV atas pentas. Last last nan Hado. Satu sen tak dapat duit. Merempan kat social media. Kesian. Mulut muncong tu macam burit ayam asyik nak maki maki.
Jijik la ko…. Zero integrity.
Hahhah hahahaha. Pada hal AA mmg tkde mslh pn dgn Nabil. Dorg baik la kt lua. Netizen je yg bnci sgt kat Nabil. Tah papeeeeee hahahaha haha