fbpx

“Tak Logik Shooting Ikut SOP, Macam Mana Nak Buat Scene Gaduh?”

Menerusi sidang media sebelum ini, Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob membenarkan aktiviti penggambaran kembali beroperasi selepas Hari Raya Aidilfiri iaitu pada penghujung Jun.

Bagaimanapun, kebenaran itu menimbulkan rasa kurang senang pelakon Nabila Huda yang berpendapat tidak logik penggambaran dijalankan dalam suasana normal baharu dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat.

BACA: “Stop Pilih Pelakon Kegemaran, Jangan Nak Yang Cantik Je”

Menerusi perkongsian di Twitter, Nabila berkata banyak perkara perlu diambil kira membabitkan proses penggambaran dan babak yang akan dibuat. Belum mula berlakon lagi sudah melibatkan sentuhan apabila wajah pelakon dimekap.

Abil turut mempersoalkan beberapa perkara lain ketika penggambaran dijalankan serta memberikan contoh jika pelakon perlu melakonkan babak berpelukan antara bapa dan anak, bagaimana caranya untuk melakukan penjarakan sosial.

Menerusi luahan itu juga, Abil berkata dia hampir putus asa apabila aktiviti penggambaran tidak dibenarkan memandangkan itu punca pendapatannya. Malah, mengakui kewangannya semakin susut, namun keselamatan adalah lebih penting.

Di akhir perkongsian itu, Abil menjelaskan dia bukan mahu mencetuskan kontroversi tetapi hanya meluahkan pendapatnya sahaja. Malah, Abil memohon maaf sekiranya pandangannya ini menyinggung perasaan sesetengah pihak.