Rosyam Nor Mahu Fokus Perbaiki Diri
Berjaya khatam al-Quran dengan bimbingan guru agama pada Januari lalu, pelakon dan juga penerbit Rosyam Nor menyifatkan apa yang dilakukannya itu adalah hadiah terbaik baginya yang kini sudah berusia 50 tahun pada 1 Mac lalu.
BACA: Rosyam Nor Kemalangan, Bersyukur Tidak Cedera
“Alhamdulillah selepas lima tahun saya belajar mengaji bermula dengan membaca Iqra saya berjaya khatam Al-Quran dengan bimbingan guru agama pada Januari lalu. Sebelum ini saya pernah khatam sendiri sebanyak dua kali ketika mengerjakan Umrah di Mekah pada bulan Ramadan”
“Saya anggap khatam buat kali ketiga ini adalah hadiah bermakna bagi diri saya bersempena dengan sambutan hari lahir saya yang ke-50 baru-baru ini,” jelasnya kepada mStar Online.
Tambah Rosyam, dia tidak mempunyai sasaran baru selain mengakui sudah sampai masanya dia sentiasa mengingati mati. Namun perkara tersebut bukanlah bermaksud dia terus akan meninggalkan dunia seni.
“Banyak Allah bagi pada saya sehingga tiada apa lagi yang ingin saya minta sebaliknya ingin memperbanyakkan ibadat dan amalan kerana itu adalah bekalan di sana nanti. Pun begitu tidaklah sehingga saya akan tinggalkan bidang lakonan tetapi pada usia saya sekarang saya kena banyak buat persediaan untuk melangkah ke fasa seterusnya,” jelasnya. (rtky/s)
Gambar Ihsan: Utusan Malaysia
Sekeluarga perempuan sepupu yg minat dia rosyam nor al-Quran doa hidup panjang.??
tak tahu aku
kenapa emangnya
iya
Alhamdulillah.. Semoga kita sentiasa dirahMATI tuhan.. aammin
Sebab gambar rosyam nor takut betul la..
satu usaha yg baik. Siap bekalan utk akhirat.
Harapan ku berusaha sedia siap jangan akhirat rosyam nor..
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah
Salam allahuakbar dapat zuriat sedih.
alhamdulillah buat ibadah lepas tu cerita kat semua org.
Kenapa tak ambil berat ibadah? Cerita papa ricky
Semoga bahagia sentiasa mulia tentu dirahmati
hmm teringt kn arwah pakcik saiful masa pakcik rosyam nor kebumi kn arwah pakcikk .. time u sedihh sngat² n terlampau rindu sngat². sofia sentiasa doa kn pakcik sofia x ad pape,bqhagia ke akhir hayat n al fatihah buat arwah pakcik saiful bahri bin mahadi??
Semakin kita ingat mati,semakin pula kita bersih diri dari dunia fana yg penuh helah tipu daya
Dia keluarga perempuan rindu minat pakcik rosyam nor kena perhatian.. aku tak tahu betul sapa boleh bunuh mcm dunia.
Semakin tak kita kena berusaha hidup x nak mcm mati masuk neraka
ayat2 kau ni mcm myanmar je.berterabur
Tak macam secara myanmar bukan senang hati.