Usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri meluahkan rasa syukur apabila ‘diiktiraf’ sebagai penyanyi nombor satu daripada penyanyi popular tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza. 

Difahamkan, baru-baru ini dilihat ada membalas komen usahawan itu mengatakan dia sememangnya mengenali Aliff yang merupakan penyanyi nombor satu negara.


BACA: Netizen Puji Suara Sedap, Terpukau Dengar Lagu Raya Aliff Syukri

Memetik Kopi Planet, Aliff mengakui suaranya sedikit kepit namun ada keunikannya serta berharap agar Siti dapat bersaing secara sihat.

“Saya bersyukur dan berharap agar Dato Siti dapat bersaing secara sihat. Kita dalam industri nyanyian ni mungkin ada yang suka suara nyaring.

“Macam saya… suara saya kepit sikit, tetapi unik tu ada. Kepada Dato Siti semoga menjadi seorang penyanyi yang profesional,” katanya.


Dalam pada itu, ditanya mengenai kecaman dilemparkan daripada netizen terhadapnya, Aliff berkata individu yang mengecam itu cemburu dengan dirinya.

“Saya banyak job sebab saya pun artis juga. Jadi bagi saya rezeki ini luas, dorang nak kutuk atau nak buat report polis itu hak masing-masing.

“Lagu saya pun saya jamin confirm viral. Tentang baju power rangers itu pula, anggaplah ia fesyen. Saya seorang artis dan selebriti, jadi saya boleh pakai pakaian yang unik,” ujarnya.