Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai penyanyi dangdut Baby Shima apabila tular beberapa videonya bergelek sakan sekaligus menimbulkan rasa kurang senang ramai.

Memetik Harian Metro, Baby Shima bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai soal rezekinya serta merasakan ianya perkara yang agak sensitif dan menyerahkan kepada Allah untuk menentukan.


BACA: “Pengarah Yang Suruh, Saya Ikut Saja” – Baby Shima

“Soal halal atau haram rezeki saya, biarlah Allah saja yang tentukan. Apapun, saya berterima kasih dengan kebanyakan netizen yang prihatin dengan perihal menari gelek itu.  Termasuk, kepada mereka yang tak jemu menyokong karier seni saya selama ini. Walaupun selalu dikecam, saya okey saja.

“Macam yang sering dikatakan, saya tak mampu mengawal serta menutup mulut orang untuk memberi komen dan pandangan mereka terhadap apa yang saya buat. Namun, saya hormati semua itu dan sebagai manusia biasa, saya tidak terlepas daripada kekhilafan,” katanya.

Didakwa suka membuat ‘gimik’ sehingga mencetuskan kontroversi bagi menarik perhatian ramai, Baby Shima berkata dia juga tidak menyangka perkongsiannya pasti akan tular.


“Saya suka buat, apa yang disukai. Tapi, tak sangka pula setiap video yang berkaitan diri saya mesti tular dan menjadi perhatian di media sosial. Macam yang sering dijelaskan, saya ini adalah penyanayi dangdut dan menari gelek itu perkara biasa.

“Tapi, apa saja alasan saya pasti ada yang menerima dan mengecamnya. Tak mengapalah, sebab saya pun dah biasa dikecam. Bagaimanapun, saya hanya mampu berterima kasih di atas segala teguran yang diberikan itu,” katanya.