Kemelut rumah tangga Aliff Aziz dan Bella Astillah akhirnya bertemu titik noktah selepas pasangan itu sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Khamis lalu.

Terdahulu, gadis dengan nama samaran Nismell yang dikaitkan dengan skandal Aliff Aziz mengakui ada mengambil gambar bersama Aliff Aziz dalam sebuah private party namun menolak dakwaan yang mereka menjalin sebarang hubungan.


BACA: “Bercium Perkara Normal, Kami Suka Sama Suka”

Dalam pada itu, Nismell berkata dia tidak sangka gambarnya bersama Aliff yang dikongsikan kepada rakannya itu tular sehingga mencetuskan kontroversi. Jelasnya lagi, Aliff hanyalah tetamu parti tersebut dan mereka tidak langsung berhubung selepas itu.

“Sumpah demi Allah, Aliff tidak ada buat apa-apa dengan saya. Kami sekadar mengambil gambar di sebuah parti. Ramai lagi gadis pada waktu itu.”

“Sedih sangat bila orang kutuk dan kecam. Tuhan sahaja yang tahu perasaan saya. Tak tahu hendak mengadu kepada siapa. Keluarga? Mereka pun seperti tidak mahu ambil tahu.


“Saya cuba untuk berubah, tapi bila kena kecam macam itu saya terlalu tertekan. Tak berhenti menangis. Masyarakat tak faham. Tanya tuan badan sebelum bercakap,” katanya kepada Utusan Online.

Gadis berusia 16 tahun itu juga memberitahu ada menghantar mesej menerusi Instagram kepada Bella Astillah namun namun masih tiada jawapan balas. Nismell secara ikhlas memohon maaf kepada Bella andai kontroversi tersebut membuatkan dia dan Aliff berpisah.

“Saya ada menghantar pesanan kepada Bella di Instagram, tapi dia tak baca lagi. Saya tahu Aliff suami orang, takkan saya nak buat benda tak elok dengan dia. Bella, saya minta maaf. Saya sekadar bergambar sahaja,” katanya.