Enam tahun menantikan kehadiran cahaya mata, penyanyi Siti Sarah mengumumkan berita gembira dia disahkan hamil anak keempat.

Menerusi perkongsian di Instagram, Sarah meluahkan rasa syukur serta turut memuat naik video memaparkan ujian alat kehamilan.


BACA: Shuib Bengang Siti Sarah Dituduh Menunjuk Bagi Sumbangan

“Alhamdulillah, permata nombor empat bakal menyusul tak lama lagi. Baby baru dalam ‘perjalanan’. Syukur Ya Allah atas rezeki yang Allah kurniakan ini untuk Sarah dan Shuib.

“Jujur Sarah tak sangka, selepas enam tahun Sarah melahirkan Matin, Sarah dapat lagi rezeki merasai detik kehamilan baru sekarang,” tulisnya.


Dalam pada itu, Sarah turut memohon maaf kerana tidak dapat mendedahkan mengenai perkara itu sebelum ini kerana kandungannya masih baru lagi.

“Ramai tanya masa mula-mula dulu, tapi Sarah tak berani cakap lagi. Ini Sarah rasa kandungan dah kuat, baru berani nak beritahu.

“Minta maaf sebab tak beritahu awal sebab sebelum ni Sarah pernah ada ‘anxiety’, jadi Sarah sendiri tak nak tertekan masa awal kehamilan .

“Sarah nak mintak kalian semua doakan Sarah dan kandungan. Sarah doakan juga ibu di luar sana yang mahu merasai saat kehamilan, moga Allah murahkan rezeki kalian untuk hamil dan jadi ibu,” katanya.

Sarah mendirikan rumah tangga dengan pelawak dan usahawan, Shuib pada Februari 2011 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, Dzakira Talita Zahra dan Ariq Matin.