fbpx

“Siapa Pun Bakal Ibu Baru Maryam, Jangan Panggil Mummy Atau Mama”

Sudah setahun lebih bercerai, bekas isteri kepada pelakon Fizo Omar iaitu usahawan Mawar Karim bedoakan bekas suaminya cepat bertemu jodoh.

Menjawab pertanyaan daripada pengikutnya di Insta Story, Mawar berkata dia gembira jika Fizo segera berkahwin dan akan sentiasa mendoakan yang terbaik.

BACA: Mawar Karim Akui Bersalin Lagi Sakit Dari Hidap Covid-19

“Bagi Kak Mawar, tak marah kalau bapa Maryam nak kahwin. Lagi gembira dan cepat-cepat kahwin, lagi bagus. Kita sokong semoga bapa Maryam bertemu jodoh yang sesuai dan sangat sempurna.

“Kak Mawar tak sempurna, serba kekurangan. Kak Mawar sentiasa mendoakan yang terbaik untuk semua,” katanya.

Namun, menerusi entri itu Mawar mengingatkan kepada bakal isteri Fizo supaya tidak menggunakan panggilan ‘mummy’ atau ‘mama’ kerana ia adalah khas untuk dirinya.

“Kepada siapa pun bakal ibu baru Maryam, yang pasti, jangan panggil ‘mummy’ atau ‘mama’ sebab panggilan itu khas buat Kak Mawar. Bukan apa, biarlah panggilan itu buat anakanda Maryam seorang sebab dia begitu istimewa,” katanya.

Dalam pada itu, Mawar berkata dia tidak mahu lagi mengenang perkara yang sudah lepas dan kedua-dua mereka sudah ada kehidupan sendiri.

“Bagi Kak Mawar dan bapa Maryam, benda yang lepas tidak perlu lagi dikenang. Masing-masing ada kehidupan dan pilihan sendiri. Tidak perlu menjaja benda yang lepas,” katanya.

Mawar dan Fizo berkahwin pada November 2013 namun bercerai pada Julai 2019. Pasangan itu dikurniakan cahaya mata, Wan Maryam kini berusia empat tahun.