Sudah pun dibenarkan keluar dari hospital selepas disahkan bebas daripada virus Covid-19, Mawar Karim berkongsikan mengenai perkembangan terbaru bersama anaknya, Wan Maryam menerusi Instagram miliknya.

Pengasas tudung itu juga turut berkongsikan pengalamannya sepanjang dijangkiti virus berbahaya itu yang disifatkan kurang sakit berbanding ketika melahirkan Maryam.

BACA: Mawar Karim & Anak Disahkan Bebas Covid-19

“Kami dah discharged, balik rumah dah. Alhamdulillah segala urusan dipermudahkan terutamanya semua petugas barisan hadapan yang sangat membantu urusan saya dan Maryam. Saya fikir apa yang berlaku pasti ada hikmah.

“Tapi saya nak kongsi pengalaman sebenarnya ketika saya menjalani pembedahan ebdometriosis, cyst dan sewaktu dengannya sebelum adanya Maryam di dunia, itulah yang paling sakit. Rasa macam mati hidup semula. Baru rasa itulah peluang kedua Allah bagi hidup. Lepas itu sakit bersalin,” katanya.

Dalam pada itu, Mawar turut menitipkan kata-kata semangat buat wanita diluar sana yang turut sama berdepan pengalaman sama sepertinya agar sentiasa berfikiran positif.

Terdahulu, Mawar dan Maryam disahkan positif Covid-19 pada 5 Januari lau selepas menerima rawatan di sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya, Selangor.