fbpx

Shuhada Tak Menangis, Tenang Diceraikan Talak Satu

Diceraikan talak satu, isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada bersyukur diatas apa yang berlaku serta kemelut rumah tangga mereka selesai meskipun berakhir dengan perpisahan.

Memetik mStar Online, adik kepada Shuhada yang mahu dikenali sebagai Sofia berkata kakaknya itu terbuka hati menerima keputusan tersebut.

BACA: “Moga Allah Gantikan Dengan Nikmat Yang Tak Disangka Buatku & Anak” – Shuhada

“Shuhada dalam keadaan stabil dan dia terima perpisahan itu dengan hati terbuka. Dia tak sedih atau menangis. Bagi pihaknya, dia menerima takdir Ilahu dan bersyukur terhadap apa yang terjadi sehingga membawa kepada perpisahan.

“Sekarang dia sudah boleh move dan tidak lagi terkongkong dengan suami. Dia okay sahaja,” katanya.

Menurut Sofia lagi keputusan untuk berpisah adalah atas persetujuan kedua belah pihak dan ianya keputusan terbaik buat rumah tangga mereka yang tidak boleh diselamatkan lagi.

“Perkara ini (cerai) melibatkan isu kepercayan dalam hubungan. Apabila sampai satu tahap yang melampaui batas ia mungkin tidak boleh diselamatkan lagi. Mereka sama-sama berbincang sebelum ini dan bercerai adalah keputusan terbaik.

“Saya sendiri melihat pengorbanan kakak berdepan dengan isu rumah tangga mereka..bagi pihak kakak, saya juga bersyukur isu ini selesai dan semoga kebahagiaan lebih baik untuk Shuhada dan anak-anak,” katanya.