fbpx

Sharnaaz Ahmad Tegur Caprice, Ebit Lew & Nadir Minta Selesai Cara Baik

Hari ini hangat diperkatakan mengenai kontroversi melibatkan Caprice, Nadir Al Nuri dan Ustaz Ebit Lew. Lebih kecoh apabila Ebit Lew membuat laporan polis berhubung isu berkenaan.

Tampil memberikan pendapat mengenai kemelut tersebut, pelakon Sharnaaz Ahmad meminta segala salah faham dapat diselesaikan oleh tiga ikon itu dengan baik.

BACA: “Itu Semua Fitnah, Saya Nafikan Semua Tuduhan”

Kata Sharnaaz lagi, adalah lebih baik jika ketiga mereka berbincag mengenai isu tersebut secara peribadi dan bukannya membuat pendedahan di media sosial.

“Apa pun, bincang elok-elok. Tak payah buat pendedahan dalam media sosial begini. Yang buruk orang kita juga. Malulah nama Malaysia. Siapa salah, siapa betul tak payah jadi tontonan sekalian alam.

“Yang salah bubuh dalam lokap, yang betul teruskan perjuangan. Selesai,” katanya.

Dalam pada itu, Sharnaaz berkata dia bercakap berdasarkan daripada pengalaman dimana dia mengakui pernah bertindak melulu seperti Caprice ketika muda.

“Saya bercakap melalui pengalaman. Masa muda, selalu buat macam Caprice buat tapi saya ‘level’ peringkat negeri sahaja, dia (Caprice) peringkat dunia.

“Kepada Nadir, Ebit Lew dan Caprice, duduk berbincang. Berkomunikasi, memaafkan dan bersatu. Tolong Islam, bukan merosakkannya. Sebab kalian semualah Islam disayangi, jangan sebab kalian juga, Islam dibenci mata luar,” katanya.

Menerusi perkongsian di Insta Story itu, Sharnaaz turut berkata dia tidak mahu tahu siapa salah dan siapa yang betul kerana ketiga-tiga mereka membawa nama Islam dan Malaysia.