Kemelut rumah tangganya sedang hangat diperkatakan, terbaru Sharnaaz Ahmad dikhabarkan menfailkan permohonan nusyuz terhadap isterinya, Noor Nabila di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Difahamkan, permohonan itu difailkan pada 19 September lalu. Menurut Sharnaaz, dia bertindak memfailkan permohonan berkenaan untuk memperbetulkan keadaan serta spekulasi yang diperkatakan mengenai rumah tangganya.


BACA: Sharnaaz Ahmad Malas Layan Dakwaan Diperli Neelofa

“Saya failkan nusyuz adalah untuk kita perbetulkan apa yang tak betul dan juga mengenai spekulasi yang sedang diperkatakan di luar sana.

“Apa yang saya lakukan ini hanya ada satu sebab sahaja iaitu untuk kita sama-sama selesaikan benda ini dengan cara yang paling baik.

“Kalau nak gaduh, apa pun kita tak dapat sekarang ini. Yang paling penting adalah untuk kebaikan bersama,” katanya kepada mStar Online.


Dalam pada itu, peguam yang mewakili Noor Nabila mengesahkan menerima permohonan tersebut pada 22 September lalu.

Sementara itu, Sharnaaz melantik kakaknya Dr Sherrini Ahmad Bazir Ahmad sebagai wakil jawatankuasa pendamai (JKP) dalam kes perceraian mereka manakala Nabila melantik bapa tirinya, Abdul Halim Khan.

Mahkamah menetapkan tarikh yang sama dengan sebutan semula kes nusyuz bagil hasil laporan JKP kedua-dua belah pihak.

Terdahulu, Nabila menfailkan perceraian terhadap Sharnaaz Ahmad pada 27 Ogos lalu. Namun, Sharnaaz menolak dan tidak bersetuju dengan tuntutan cerai isterinya kerana ingin menyelamatkan rumah tangga mereka yang dibina sejak dua tahun lalu.