fbpx

Shah Hazvee Didakwa Pikat Isteri Orang, Ajak Lakukan Persetubuhan

Memetik laporan BH Online, pelakon Shah Hazvee dihadapkan ke Mahkamah Majistret Ampang hari ini atas dakwaan memikat isteri orang dan mengajak melakukan persetubuhan.

Shah Hazvee atau nama sebenarnya Muhammad Shah Radhi Hazvee, 24, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas tuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Farah Nasihah Annuar.

BACA: Pengurus Tolak Dakwaan Shah Hazvee Bawa Lari Isteri Orang

Mengikut tuduhan, pelakon drama ‘Monalisa’ dan ‘Hero’ itu didakwa memikat wanita berusia 36 tahun yang diketahuinya berstatus isteri orang dengan niat untuk bersetubuh.

Pelakon itu didakwa mengikut Seksyen 498 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya S Sangitaa menawarkan jaminan RM6,000 kepada tertuduh, bagaimanapun peguamnya Harcharanjit Singh memohon supaya anak guamnya dijikat jamin dengan wang jaminan berjumlah RM2000.

Beliau berkata tujuan jaminan adalah untuk memastikan kehadiran tertuduh di mahkamah. Katanya, anak guamnya adalah seorang artis dan tiada sebab untuk melarikan diri.

Mahkamah membenarkan Shah Hazvee diikat jamin dengan wang jaminan RM2300 dengan seorang penjamin. Difahamkan pelakon itu dijamin oleh kakaknya.