Menerusi satu perkongsian di Instagram, pelakon Mawar Rashid mendedahkan sikap Raf Yaakob selepas 5 tahun mengenali suaminya itu.

Mawar menyifatkan dirinya sangat bertuah kerana suaminya seorang yang mementingkan keluarga dan menjadikan bapanya yang penyayang sebagai idola.

BACA: Mawar Rashid Harap Anak Pandai Cakap Bahasa Kelantan, Siam & Indonesia

“Selama 5 tahun Anje kenal abang, abang ni jenis family man habis (lucky me) Abang selalu cakap, abang idolakan arwah apak. Bapak yang always sweet to ibu. Bapak yang penyayang..semua orang sayang bapak, sebab arwah bapak seorang yang baik sangat.

“So far Anje tengok abang ni, memang abang jenis do the talking la.. so far setia dengan Anje? sweet dengan Anje.. manjekan Anje.. pastu..walapun penat-penat, tapi always nak teman Anje, sampai tertido-tido,” tulisnya.

Dalam pada itu, Mawar turut menyifatkan suaminya seorang bapa yang bertanggungjawab serta penyayang. Kata Mawar lagi, suatu hari nanti pasti anak-anak pula akan mengidolakan suaminya pula.

“Dengan anak pula.. wow i am amaze lah.. cinta dari baby sampai sekarang mostly abang yang mandikan. Walaupun anje nk mandikan, tapi abang insist. (Kadang2 anje mandikan cinta, abang mandikan Rafael) hehe.

“Anak-anak yang lain pulak.. tengok la macam mana manje diorang dengan abang.. seorang ayah yang always nak buat anak-anak happy.. seorang ayah yang sangat penyayang.

“Love you daddy.. thank you bersama-sama Anje didik anak-anak, be there for them, and you always want to create sweet memories with them.. one day, bila dorang besar, dorang akan idolakan abang pulak. Yay. We love you daddyyyyy!!!” tulisnya.

Mawar mendirikan rumah tangga dengan Raden Ahmad Faizal Yaakob pada 9 November 2017. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Raden Muhammad Rafael dan Raden Seri Rosabella Cinta serta memiliki dua lagi anak tiri.