fbpx

“Seluar Saya Warna Merah Jambu, Bukan Warna Kulit”

Sejak semalam hangat diperkatakan apabila pelakon Ruhainies dikecam susulan videonya menari sakan dengan pekerja penghantar barang apabila dilihat terlalu seksi seperti tidak memakai seluar.

Ia berikutan warna keluar ketat yang dipakainya hampir sama dengan warna kulit. Bagaimanapun, Ruhainies menjelaskan suntingan video membuatkan ia kelihatan seksi.

BACA: Sakan Menari, Netizen Pula Yang Segan Tengok Seluar Ruhainies

“Sebenarnya warna seluar saya tu merah jambu… bukanlah warna kulit. Mungkin disebabkan suntingan video itu terang sehingga menampakkan warna seluar berbeza.

“Saya pun bukanlah seorang yang gemar berpakaian seksi. Bagi saya kalau orang melihat secara negatif, jadila negatif,” katanya.

Difahamkan, video berkenaan telah pun difaham selepas menerima kecaman netizen. Dalam pada itu, Ruhainies memohon maaf kepada pihak yang kurang senang dengan video tersebut.

“Saya minta maaf sekiranya perkongsian video itu membuatkan segelintir pihak berada kurang selesa. Insya-Allah selepas ini saya akan lebih peka dalam pemakaian.

“Saya tak marah malah menerima semua teguran dan nasihat yang baik-baik untuk saya. Cuma, janganlah guna bahasa kesat atau kasar apabila ingin menegur,” katanya.