Tiada kaitan; namun, siapa sudah tonton musim baru American Idol? Semakin menarik ‘kan?

Ini kisah yang di’bawakan oleh Izyan.com beberapa hari lalu.


Majoriti peminat dunia hiburan sudah tahu akan gossip singkat antara Heliza Helmi & Hafiz Hamidun beberapa minggu lalu.

Namun, usaha menjejak kekasih sebenar penyanyi mata buntar tanpa perkembangan seni ini tetap di’teruskan oleh mereka yang punya banyak masa.

Menurut penjejak kekasih Heliza Helmi, jejaka dalam gambar sebelah merupakan penakluk hati gadis tersebut sejak zaman kolej matrikulasi lagi.

Komen dari pembaca memberi maklumat tidak rasmi menyatakan jejaka tidak di’ketahui namanya ini seorang ahli farmasi yang kini sedang bekerja di Sabah.

Heliza Helmi & jejaka ini di’katakan mula bercinta sejak berkenalan ketika belajar di kolej matrikulasi yang sama dan khabarnya percintaan mereka masih utuh sehingga kini.

Kepada media massa, mungkin sekali lagi kalian semua perlu kejar Heliza Helmi untuk dapatkan jawapan & kepastian dari beliau sendiri.

Berikut adalah kiriman e-mail seorang rakan kepada Heliza Helmi & Ahmad Syafiq yang kami terima malam tadi sebagai mengesahkan hubungan mereka.

Hello! Kebenarannya memang betul Ahmad Syafiq tu bf heliza. aku kenal dia. aku tau gak masa capek ni balik kl kakak dia kahwen heliza pun pergi. cuma aku tak dpt nk bg bukti gambar2 ke apa sbb diorg ni mmg pndai sunggoh cover line.

Tapi teman2 rapat mmg tau sgt..cuma kdg2 meluat gak sbb bace paper si heliza ni bagai nk rak duk jaja cite dia single n x de masa nk bercinta..alim sungguh statement.. tp kalau bergayut ngn si capek ni bapak lame x hengat..kdg2 kesian gak kat si capek ni..hidup dia mcm x keruan gak sbb si liza neh.

So baguslah kebenaran dh terbongkar..baik utk capek sekurang2nya heliza x de la ambik kesempatan kt dia..banyak dh capek ni berabes tuk heliza b4 dia glemer n popular cam skrg…aku doakan diorg ni kawen cepat. elakkan fitnah.

Sebab diorg slalu gak dating..kalau kt kk tu slalu nmpk muka diorg lagi2 kat 1borneo..budak2 UMS rasanya ramai dh tau.

Heliza ni hipokrit sikit..aku x salahkan dia la..maybe sbb life dia dh berubah sjak popular..pasal kat melodi tu, dari sumber boleh dipercayai..mmg betul pun..tp tu lah, ramai yg trjebak /terpedaya dgn imej dia yg brtudung dn bersopan tu.

Padahal..dia ni perangai lg dahsyat dr org x bertudung..ketawa jgn ckp la..satu dewan mkn kitrg boleh dgr..dan bab melayan lelaki nombor satu..gediks..tp coverline..terbaek!