fbpx

Sebulan Bertarung Nyawa, Paru-Paru Abang Siti Sarah Rosak

Hampir sebulan bertarung nyawa melawan Covid-19, keadaan abang kepada penyanyi Allahyarham Siti Sarah iaitu Ahmad Firdous Raissuddin kini semakin baik.

Firdous juga memaklumkan paru-paru kanannya rosak akibat virus tersebut dan memerlukan masa tiga hingga empat bulan untuk kembali pulih.

BACA: Abang Siti Sarah Dipindahkan Ke ICU, Ditidurkan

“Paru-paru kanan saya rosak, paru-paru kiri saya kena sikit di bahagian belakang..tapi Alhamdullilah saya boleh pulih InsyaAllah dengan izin Allah.

“Ambil masa mungkin tiga hingga empat bulan. InsyaAllah. Saya pakai oksigen pun dah dikurangkan daripada sembilan ke lapan peratus. Tiada perkataan selain Alhamdulillah cuma masih sesak nafas bila bangun pagi. Mula antibiotik baru lawan virus degil,” katanya.

Berkongsikan perkara itu di Facebook, Firdous turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang sentiasa mendoakan kesihatannya.

Terdahulu, Shuib memaklumkan abang iparnya menerima rawatan di unit rawatan rapi (ICU) selepas kesihatannya dilaporkan berada dalam keadaan kurang baik. Firdous terpaksa mendapatkan rawatan kecemasan akibat paras oksigen menurun, namun kembali sedar selepas 24 jam ditidurkan.