Baru sahaja selamat melahirkan cahaya mata kedua pada dua minggu lalu, perkongsian pelakon dan pengacara Scha Alyahya menjadi perhatian tampil anggun ketika keluar rumah buat kali pertama.

Difahamkan isteri kepada pengacara Awal Ashaari itu membawa anak keduanya untuk melakukan pemeriksaan di hospital. Namun apa yang menjadi bualan apabila Scha dilihat memakai seluar jeans dalam tempoh berpantang.


BACA: Scha Alyahya Selamat Lahirkan Bayi Perempuan

Rata-rata netizen menegur dan tertanya-tanya bagaimana Scha yang baru bersalin secara pembedahan selesa memakai seluar jeans. Malah, ada yang memberi komen agak nyeri dan seriau jika seluar tersebut bergeser dengan bekas jahitan pembedahan di perut.

Tidak mudah melatah dengan teguran tersebut, Scha tampil menjelaskan bahawa dia memakai ‘maternity jeans’ iaitu seluar yang dikhaskan untuk wanita hamil.


Scha telah selamat melahirkan anak keduanya pada tanggal 12 Februari yang lalu di sebuah pusat perubatan swasta. Scha dan Awal mendirikan rumah tangga pada Mei 2012. Pasangan itu dikurniakan seorang puteri bernama, Lara Alana.