fbpx

Scha al-Yahya Kongsikan Tips Kekal Kurus Di Bulan Puasa

Melihatkan kecomelan dan telatah anak kepada pasangan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya, Lara Alana sudah tentu peminat-peminat mahu mengetahui perkembangan mereka sekeluarga. Terbaru Scha memberitahu apabila dia mahu bersahur dia akan ditemani Lara yang turut sama bangun.

“Lara akan sibuk sekali berbuka dan turut sama bangun untuk bersahur. Dia makan sahaja dan banyak minum susu,” kata Scha al-Yahya yang ditemui semasa Majlis Berbuka Puasa Bersama HBO Asia di KL Sentral kelmarin.

BACA: Scha al-Yahya & Awal Ashaari Bawa Lara Alana Bercuti Ke London

Malahan Scha turut memberitahu lauk kesukaan Awal ketika bersahur ialah ayam masak lemak. Di bulan puasa ini Scha juga tidak mengamalkan diet kerana dia sememangnya penggemar makanan dan badannya juga tidak naik.

“Biasanya sahur Awal suka makan ayam masak lemak sahaja yang lain-lain itu biasa-biasa sahaja. Untuk kali ini saya tidak berdiet sebab saya orang yang suka makan, dan kalau naik pun sekitar 2 kg sahaja. Saya bersyukur kerana mungkin genetik saya begitu, makan tetapi tidak terlampau berat badan naik”

“Tips saya mudah hanya melakukan senaman ringan sahaja untuk mengekalkan berat badan dan seterusnya mengekalkan berat badan yang ideal,” tambahnya lagi. (rtky/h)