Jika dulu dikaitkan dengan penyampai radio, kini Ayda Jebat dikatakan sedang hangat bercinta pula dengan Redza Rosli yang kini sedang menjalani penggambaran bersama. Dakwaan itu dikuatkan lagi apabila masing-masing sering memuat naik gambar mesra bersama di Instagram.

BACA: Ayda Jebat Gedik Sangat Dalam Video Klip Ala K-Pop?


“Rasanya tidak salah jika kami sedang berkawan rapat sebab saya solo dan dia pun solo. Redza lelaki yang baik keperibadiannya dan kebetulan sekepala dengan saya. Saya tak berani nak cakap yang kami takkan bercinta langsung. Pada masa akan datang kita tak tahu apa yang akan berlaku. Cuma ketika ini tiada apa yang serius di antara kami”

“Saya menyenangi dan selesa berkawan dengan Redza. Kebetulan, tarikh lahir saya pada 17 Mac dan dia pula 18 Mac. Tarikh lahir kami dekat sangat dan umur pun sama, patutlah perangai sama. Mungkin sebab itu juga ketika di set kami suka bergurau. Keserasian kami itu agaknya menimbulkan salah faham,” jelasnya kepada m Star Online.

Tidak kisah jika ditakdirkan bercinta pada masa akan datang, Ayda begitu terbuka memberikan kenyataan sebegitu seolah-olah memang ada sesuatu yang sedang berlaku diantara mereka. Malah selain itu, Ayda turut memberitahu hatinya akan lebih gembira jika peminatnya terutama menyenangi hubungan teman tapi mesra mereka berdua ini.

Tidak pasti jika ini salah satu strategi lain untuk mempromosikan gandingan mereka berdua di dalam drama Ku Kirim Cinta yang bakal ditayangkan tidak lama lagi. Tapi apapun, ada betulnya pendapat Ayda, masing-masing juga sedang solo jadi apa salahnya kalau mereka bercinta. (rtky/w)