Sebut saja nama Aina Abdul, pasti semua tahu penyanyi itu sering tampil dengan imej dan fesyen luar biasa serta lain daripada yang lain.

Baru-baru ini, penampilan Aina ketika sidang media sempena konsertnya yang bakal berlangsung pada Jun depan menjadi perhatian apabila tampil dengan busana dan tudung serba putih.


BACA: Netizen Tak Puas Hati Harga Tiket Konsert Aina Abdul Mahal

Bagaimanapun, penampilannya itu ditegur netizen kerana gaya tudungnya yang seakan-akan menyerupai biarawati gereja atau ‘sister’.

Memetik Harian Metro, Aina berkata dia hanya mahu menghargai gaya itu sebagai satu fesyen. Ujarnya, meskipun dia berpakaian seperti itu bukannya dia memuja sesuatu.

“Ini ‘branding’ Aina Abdul. Memang akan ada eleman kejutan. Sebenarnya penampilan ini memang kita nak tampil macam ni. Saya suka fesyen walaupun nampak macam ‘sister’, saya hanya menghargai ia sebagai fesyen saja.


“Fesyen just untuk ‘statements’ sementara. Bukan kita pakai macam ni, saya berubah saya memuja sesuatu. Ini cara saya untuk beri inspirasi kepada mereka yang mahukan sesuatu yang lain,” katanya.

Dalam pada itu, Aina menegaskan gaya pemakaiannya bukan satu ikutan. Ujarnya lagi, terpulang pada diri masing-masing kerana dia tidak menyuruh untuk orang lain berpakaian sepertinya.

“Bagi di luar sana, kalau nak ‘follow’, ‘follow’ la, jika tak, saya bukan suruh orang semua pakai tudung macam ni. Kalau nak pakai ‘good for you’,” katanya.