Mahu cahaya mata sulungnya, Gia Quinn McKienzie, itu mendapat pendidikan agama yang selari dengan pembesarannya, pelakon Lana Nodin memastikan bahawa anaknya itu akan dihantar ke sekolah agama.

BACA: Lana Nodin Sedia Untuk Tambah Anak


“Sebagai ibu, saya mahu anak saya mempunyai asas pendidikan agama. Selain ke sekolah biasa, saya akan pastikan Gia ke sekolah agama bagi mendapatkan pendidikan formal ajaran Islam. Pastinya setiap ibu bapa mahukan anak mereka membesar menjadi insan yang berguna kepada agama dan bangsa,” jelasnya kepada BH Online.

Sementara itu, sebelum ini Lana juga turut menyatakan kesediannya untuk menimang cahaya mata kedua selepas Gia kini semakin meningkat usia. Malah Gia yang kini dibesarkan di Amerika Syarikat tidak mempunyai masalah untuk menyesuaikan diri dengan gaya hidup di sana.

“Kadang-kadang kami suami isteri kesejukan dalam pendingin hawa, sedangkan Gia selesa dan tidak memerlukan selimut,” kongsinya lagi. Apa pun, semoga keluarga bahagia ini akan terus dilimpahi rezeki dan dipermudahkan segala urusan. (rtky/s)