fbpx

“Saya Bukan Melacur, Hanya Hargai Kecantikan Yang Dimiliki”

Dikecam teruk sehingga ada yang menggesa untuk memboikot dirinya susulan tindakannya memuat naik video berbikini di Instagram, Nur Sajat berkata dia mempunyai hak untuk berpakaian sebegitu dan selesa menjadi diri sendiri.

Menurut Sajat, dia bukannya melakukan perkara tidak elok tetapi hanya berkongsikan apa yang suka dipakai. Sedar ramai yang kurang senang dengan penampilannya itu, Sajat tegaskan dia masih berpegang teguh dengan agamanya.

BACA: Sajat Kongsi Foto Pakai Bikini, Netizen Tegur Nampak Selulit

“Saya bukan melacur atau menjual diri di laman sosial tetapi hanya berkongsi apa yang saya suka pakai dan menghargai kecantikan yang dimiliki.

“Instagram saya gunakan untuk berkongsi kehidupan saya yang bukan hanya khusus untuk perniagaan semata-mata, malah saya suka berkongsi mengenai kecantikan, imej, bantuan, informasi serta banyak lagi.

“Saya sedar ramai yang marah dengan penampilan saya, namun apa yang ingin saya tegaskan masing-masing mempunyai pilihan sendiri. Saya masih berpegang teguh kepada agama saya,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam pada itu, Sajat berharap mereka diluar sana tidak menghakiminya hanya kerana satu perkara yang dilakukan ketika ini sehingga melupakan kebaikannya selama ini.

“Saya hanya menjadi diri sendiri dan janganlah hanya kerana imej seksi anda lupa kebaikan saya selama ini. Saya tak faham apabila berpakaian macam ini semua nak boikot seolah-olah saya melakukan kesalahan yang sangat besar.
“Namun, apabila saya menghulurkan bantuan kepada orang miskin tiada siapa menyokong atau menghebahkan, malah ada yang anggap saya riak pula,” katanya.

Sajat turut merasa terkilan serta mempersoalkan mengapa dia sahaja yang sering menjadi mangsa kecaman netizen sedangkan ramai wanita diluar sana berpakaian seksi di media sosial.

“Saya agak terkilan kerana saya menjadi mangsa mereka sedangkan ramai lagi wanita yang lebih seksi di media sosial. Di Malaysia video lucah juga boleh diakses dengan mudah dan di mana sahaja. Kenapa saya dihentam begini?” katanya.

Tiada niat untuk membangkitkan kemarahan rakyat Malaysia, Sajat bagaimanapun memohon maaf sekiranya ada mengguris hati mana-mana pihak.

“Jika saya ada mengguris hati mana-mana pihak saya ingin memohon maaf. Saya tiada niat nak bangkitkan kemarahan. Saya berkongsi gambar itu antara lain adalah berkongsi hasil yang saya peroleh daripada menggunakan produk yang saya jual,” katanya.